Επανάσταση στη F1: Έτσι θα είναι τα νέα μονοθέσια!

Μπορεί να απομένει ακόμα σχεδόν 1,5 χρόνος από την πολυαναμενόμενη αλλαγή των κανονισμών στη Formula 1, ωστόσο, η FIA προχώρησε σήμερα στην αποκάλυψη των νέων κανονισμών, αλλά και την παρουσίαση των επαναστατικών μονοθεσίων που θα τεθούν όλα σε ισχύ από το 2026!

Αλλαγές που θα αναμένεται να φέρουν ριζικές αλλαγές στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς, σκοπός της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου είναι ένα πιο ανταγωνιστικό, ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον πρωτάθλημα!

Συγκεκριμένα, τα μονοθέσια του 2026 θα είναι πιο μικρά και ευέλικτα, τόσο κατά το μήκος, όσο και κατά το πλάτος τους, ενώ, σε σχέση με τα φετινά, θα είναι κατά 30 κιλά ελαφρότερα.

«Τα αυτοκίνητα θα είναι ελαφρύτερα, εξαιρετικά γρήγορα και ευέλικτα, αλλά θα παραμένουν στην τεχνολογική πρώτη γραμμή», δήλωσε ο Νικόλας Τομπάζης, επικεφαλής μονοθέσιων στη FIA, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως θα υπάρξει αλλαγή στη μονάδα ισχύος, με αυξημένη ισχύ μπαταρίας, αλλά και χρήση 100% βιώσιμων καυσίμων.

Ίσως, το πιο σημαντικό και επαναστατικό μοντέλο που θα φέρουν τα μονοθέσια της F1 από το 2026 και έπειτα είναι η εισαγωγή της ενεργής αεροδυναμικής. Τόσο η εμπρός όσο και η πίσω αεροτομή αυτών των νέων αυτοκινήτων θα έχουν ενεργή αεροδυναμική, όπου τα φτερά θα είναι πιο ανοιχτά για να μειώσουν την επίδραση του ανέμου στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να μειωθούν κατά πολύ οι κραδασμοί, αλλά παράλληλα θα επιτρέπουν στους πιλότους να αλλάζουν την αεροδυναμική του μονοθεσίου τους κατά τη διάρκεια του αγώνα και με βάση τις εν λόγω συνθήκες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η συγκεκριμένη ιδιότητα θα αντικαταστήσει το DRS, το οποίο και τα τελευταία χρόνια έχει παίξει σημαντικό και κομβικό ρόλο στη Formula 1.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο