Ο Φέτελ ταχύτερος στις τρίτες ελεύθερες δοκιμές της Μόντσα

Ο Φέτελ με Ferrari ήταν ταχύτερος όλων στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά του Γκραν Πρι Ιταλίας, όπου το 14ο αυτοκίνητο είχε διαφορά ενός δεκάτου του δευτερολέπτου από το πρώτο.

Tρία στα τρία πέτυχε η Ferrari στις ελεύθερες δοκιμές του Γκραν Πρι Ιταλίας, ωστόσο αυτή τη φορά πέτυχε τον καλύτερο χρόνο ο Σεμπάστιαν Φέτελ και όχι ο Σαρλ Λεκλέρ, όπως είχε συμβεί στις δύο προηγούμενες. Ο Γερμανός σημείωσε στην πίστα της Μόντσα 1:20.294 λεπτά και ήταν 32 χιλιοστά του δευτερολέπτου γρηγορότερος από τον Μαξ Φερστάπεν με Red Bull και 109 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Βάλτερι Μπότας με Mercedes. Με άλλα λόγια, οι διαφορές μεταξύ των τριών πρώτων κυμάνθηκαν περίπου στο ένα δέκατο του δευτερολέπτου, ενώ οι 14 πρώτοι χωρίζονταν έως ένα δευτερόλεπτο μεταξύ τους, προϊδεάζοντας έτσι για πολύ ενδιαφέρουσες κατατακτήριες δοκιμές. Οι τελευταίες ξεκινούν στις 16.10 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθούν βεβαίως online σε πραγματικό χρόνο από το gazzetta.

Καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της μάχης για την pole position αναμένεται να παίξει το sleep stream, όπως αποδείχθηκε στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά. Πολλές ομάδες έστελναν τους οδηγούς τους στην πίστα με τέτοιο timing, ώστε να προσφέρουν στους teammate τους την απαραίτητη αεροδυναμική προστασία για καλύτερους χρόνους. Ωστόσο αυτό δεν πέτυχε σε όλες τις περιπτώσεις, όπως αποδεικνύουν ο τέταρτος και ο έκτος καλύτερος χρόνος των Λεκλέρ και Χάμιλτον.

Ο χρόνος των τρίτων ελεύθερων δοκιμαστικών περιορίστηκε πάλι, όχι όμως εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών, αλλά λόγω ενός σοβαρού ατυχήματος στη Formula 1 με το αυτοκίνητο του Αλέξ Περονί να απογειώνεται στην κυριολεξία από την πίστα. Ευτυχώς πάντως, δεν τραυματίστηκε ο οδηγός, ωστόσο η FIA αντέδρασε άμεσα και αφαίρεσε από το συγκεκριμένο σημείο το υπερυψωμένο Kerb της πίστας, που λειτούργησε στην έξοδο της στροφής σαν ράμπα εκτόξευσης στην περίπτωση του Περονί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει δέκα λεπτά η έναρξη των τρίτων δοκιμαστικών, αν και οι διάδρομοι των πιτ είχαν ανοίξει τυπικά στην ώρα τους.

Σφήνα ανάμεσα σε Λεκλέρ και Χάμιλτον μπήκε ο Ρικιάρντο με τον πέμπτο καλύτερο χρόνο, ενώ στην έβδομη θέση είχαμε την άλλη Renault με τον Γερμανό Χούλκενμπεργκ και στην όγδοη τον Άλμπον με Red Bull. Tη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Τζιοβινάτσι με Alfa Romeo και ο Κβίατ με Toro Rosso, ενώ ο Νόρις και ο Ράικονεν αρκέστηκαν αντίστοιχα στη 14η και 15η θέση.

Να σημειώσουμε, ότι οι Φερστάπεν, Γκασλί και Νόρις έχουν αλλάξει κινητήρα, οπότε θα έχουμε ανακατατάξεις στις θέσεις τους μετά τις κατατακτήριες δοκιμές, ενώ για μια ακόμη φορά είχαμε τελευταίες τις δύο Williams, που δεν έχουν ίχνος ανταγωνιστικότητας απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες.

Πηγή: Gazzetta.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο