Στοπ σε νέες ομάδες πριν το 2022 έβαλε η Formula 1

Η Formula 1 διέψευσε τις φήμες περί συμμετοχής νέων ομάδων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2021 και τόνισε, ότι δεν υπάρχουν κάποιες σοβαρές συζητήσεις με ενδιαφερόμενους.

Στοπ στην είσοδο νέων ομάδων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2021 έβαλε η Formula 1. Τις προηγούμενες εβδομάδες είχαν αποκαλύψει διάφοροι ενδιαφερόμενοι την πρόθεσή τους, να λάβουν μέρος ήδη από το 2021 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, μεταξύ των οποίων και ο όμιλος ΜΙΜ. Μάλιστα ο συγκεκριμένος όμιλος εξέδωσε και ανακοίνωση, όπου αναφέρεται στη δημιουργία μίας νέας ομάδας συμπεριλαμβανομένων δύο οδηγών, οπότε η Formula 1 ένιωσε υποχρεωμένη να λάβει επίσημα θέση και να δημοσιοποιήσει τη δική της άποψη.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της Formula 1, «τις προηγούμενες εβδομάδες έκαναν ορισμένοι οργανισμοί γνωστές τις προθέσεις τους, να λάβουν μέρος από το 2021 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1. H Formula 1 χαίρεται μεν για το ενδιαφέρον, ωστόσο μπορούμε να επιβεβαιώσουμε, ότι δεν πραγματοποιήθηκαν σοβαρές συζητήσεις για την είσοδο νέων ομάδων με κανένα πρόσωπο ή επιχείρηση».

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση ήρθε μόνον μερικές ώρες μετά από το Δελτίο Τύπου για τη δημιουργία μίας νέας ισπανικής ομάδας γύρω από τους Σαλβατόρε Γκαντόλφο και Αντριάν Κάμπος με στόχο την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για το άθλημα στην ιβηρική χώρα. Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, οι άνθρωποι της νέας ομάδας συναντήθηκαν ήδη τρεις φορές με το αφεντικό της Formula 1, Τσέιζ Κάρεϊ και τον Αθλητικό Διευθυντή της Formula 1, Ρος Μπρον, ενώ έχουν υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους οδηγούς Πασκάλ Βερλάιν και Άλεξ Παλού. Οι Ισπανοί προχώρησαν μάλιστα ακόμη παραπέρα, αποκαλύπτοντας ότι η ομάδα τους προσέλαβε αντίστοιχα τους έμπειρους Πίτερ Μακ Κολ και Μπεν Γουντ ως τεχνικό διευθυντή και ως διευθυντή αεροδυναμικής.

Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για την είσοδο στη Formula 1 η ασιατική ομάδα Panthera, η οποία υποστήριξε, ότι ξεκίνησε ήδη τις προεργασίες για τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού τιμ.

Gazzetta.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο