Οι Ferrari πρώτες στις τρίτες ελεύθερες δοκιμές του Μεξικού

Ο Λεκλέρ πέτυχε τον καλύτερο χρόνο στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά του Γκραν Πρι Μεξικού, όμως η διαφορά του από τον δεύτερο Φέτελ ήταν μόλις 27 χιλιοστά του δευτερολέπτου!

Στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά είχαμε μπροστά τις δύο Ferrari, ωστόσο οι διαφορές είναι μικρές και όλα θεωρούνται ανοιχτά, τόσο για τις κατατακτήριες, όσο και για τον αυριανό αγώνα, που αρχίζει στις 21.10 το βράδυ. Τους καλύτερους χρόνους σημείωσαν ο Λεκλέρ και ο Φέτελ με Ferrari, όμως η διαφορά του πρώτου από τον Γερμανό ήταν μόνον 27 χιλιοστά του δευτερολέπτου και επιτεύχθηκε στην κυριολεξία την ύστατη στιγμή. Ακολούθησαν οι δύο Mercedes με τους Μπότας και Χάμιλτον, ενώ στην πέμπτη θέση βρέθηκε ο Σάινθ με McLaren, που έχει μία σταθερά ανοδική πορεία στους τελευταίους αγώνες.

Ουσιαστικά, όλο το…ζουμί ήταν τα τελευταία λεπτά των δοκιμών, όταν στέγνωσε πλέον απόλυτα η πίστα από τη νεροποντή της προηγούμενης νύχτας και μπόρεσαν να βάλουν οι πιλότοι ελαστικά slicks στα μονοθέσιά τους, τα οποία προσφέρουν σαφώς υψηλότερη πρόσφυση και πολύ καλύτερους χρόνους.

Τον πέμπτο ταχύτερο γύρο σημείωσε ο Φερστάπεν με Red Bull και τον έκτο ο Γκασλί με Toro Rosso, που έφτασε με μεγάλη καθυστέρηση στην πίστα και έχασε το μεγαλύτερο μέρος των δοκιμών, επειδή η συμμετοχή του ήταν αβέβαιη λόγω στομαχικών διαταραχών. O Φερστάπεν διαμαρτυρήθηκε πάντως, ότι τον καθυστέρησε μία Alfa Romeo στη δυνατή του προσπάθεια και έτσι έμεινε πίσω.

Τη δεκάδα των καλύτερων οδηγών των τρίτων δοκιμαστικών συμπλήρωσαν ο Άλμπον με Red Bull, ο Νόρις με τη δεύτερη McLaren και ο Πέρεθ της Racing Point. Τελευταίες οι δύο Renault, που δεν έγραψαν χρόνο λόγω μηχανικών προβλημάτων, τα οποία τις κράτησαν στα πιτ.

Πηγή: Gazzetta.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο