Η FIA ελέγχει τη Ferrari!

Η FIA μετά από παράπονα των Red Bull και Mercedes αποφάσισε να ελέγξει τα μονοθέσια της Ferrari.

Η FIA κατέσχεσε μέρη του συστήματος τροφοδοσίας από τα δύο μονοθέσια της Ferrari για έλεγχο, καθώς Red Bull και Mercedes έχουν κάνει ανεπίσημα καταγγελία πως η Scuderia παραβιάζει τον κανονισμό.

Οι δύο ομάδες υποστηρίζουν ότι η ιταλική ομάδα βγάζει περισσότερους ίππους από τους κινητήρες των μονοθεσίων της εφαρμόζοντας ένα παράνομο τρικ στο σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου. Κατασχέθηκαν λοιπόν από την Ferrari, τα σωληνάκια βενζίνης από συνθετικά υλικά, μέσα από τα οποία ρέει το καύσιμο από το ρεζερβουάρ στον κινητήρα. Κοντά σε αυτά τα σωληνάκια βρίσκονται αισθητήρες που ελέγχουν τη ροή της βενζίνης, ενώ σύμφωνα με τους κανονισμούς επιτρέπεται να φτάνουν 100 κιλά καυσίμου ανά ώρα αγώνα στον κινητήρα. 

Τα μονοθέσια των Λεκλέρκ και Φέτελ ήταν αρκετά πιο γρήγορα και η διαφορά ισχύος έφτανε (περίπου) 50 ίππους, και έτσι η FIA θα τα ελέγξει και τα δύο. «Ο έλεγχος της Ferrari είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει τώρα η FIA. Το βρίσκω σωστό. Πρέπει να βάλουν τέλος στις φήμες. Το θέμα δεν πρέπει να διαιωνιστεί και στο χειμερινό διάλειμμα. Αν βρουν κάτι, θα έχει πρόβλημα η Ferrari». 

Την τελευταία φορά που κάποιος είχε παραβεί τον κανονισμό ήταν ο Μίκαελ Σουμάχερ το 1995 με την Benneton και η ομάδα είχε μηδενιστή από το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο