Μικ Σουμάχερ: «Ο μπαμπάς μου θα είναι πάντα ο καλύτερος πιλότος»

O Mικ Σουμάχερ έχει σαφείς στόχους: τίτλο στη Formula 2 το 2020 και... αποβίβαση στη Formula 1 το 2021.

Ο γιος του επτά φορές πρωταθλητή της Formula 1, μίλησε στη γαλλική εφημερίδα L'Equipe:

«Η πιο λογική επιλογή ήταν να μείνουμε στη Formula 2. Το πιο λογικό και αξιόπιστο. Η κατηγορία θα είναι διαφορετική το επόμενο έτος, όλοι θα πρέπει να μάθουν τη συμπεριφορά των αυτοκινήτων με ελαστικά 18 ιντσών, τα οποία θα φτάσουν στη F1 το 2021. Και αυτό είναι καλό για μένα. Εάν μπορώ να κάνω το μεγάλο άλμα προς την F1, τότε θα έχω ένα μικρό πλεονέκτημα. Ο στόχος μου είναι η F1 και γι 'αυτό πρέπει να στοχεύσω τον τίτλο στη F2 το 2020. Νομίζω ότι θα είναι ευκολότερο γιατί θα ξέρω το αυτοκίνητο», είπε ο Μικ, που ονειρεύεται τη F1.

Φυσικά δεν κρύβει ότι το μεγάλο του ίνδαλμα είναι ο μπαμπάς Μίκαελ. «Είναι ο μεγαλύτερος από τους πιλότους. Και θα είναι πάντα» λέει ο Γερμανός, που είναι μέλος της Ακαδημίας οδηγών της Ferrari. «Θα είναι πάντα ο καλύτερος γιατί ήταν ο πρώτος που το έκανε. Ήταν πάντα ο ήρωάς μου επειδή είναι ο πατέρας μου και επειδή είναι θρύλος του αθλητισμού που αγαπώ. Βλέπω τον πατέρα μου να ανταγωνίζεται από τη στιγμή που γεννήθηκα. Δεν μπορούσα να δω τίποτα άλλο. Λατρεύω αυτό το άθλημα, μου αρέσει η οδήγηση και μου αρέσει να κερδίζω», πρόσθεσε.

«Θέλω να πάω στη F1 και γι 'αυτό εργάζομαι σαν τρελός κάθε πρωί για να φτάσω εκεί. Λατρεύω την οδήγηση. Μαθαίνω ακόμα και μου αρέσει να μαθαίνω».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο