Βανδάλισαν τον τάφο του Ρόνι Πέτερσον

Μια αποτρόπαια πράξη έγινε στη Σουηδία, όταν άγνωστοι βανδάλισαν τον τάφο του Ρόνι Πέτερσον, πρώην οδηγό της Formula 1 και νικητή δέκα Γκραν Πρι. 

Σύμφωνα με σουηδική εφημερίδα, την Κυριακή, 29 Μαρτίου κατά τις βραδινές ώρες, βανδαλίστηκε ο τάφος του Ρόνι Πέτερσον, ενός σπουδαίου οδηγού της Formula 1 που έτρεξε για οκτώ χρόνια, μέχρι που υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς στο Γκραν Πρι της Μόντσα το 1978 και τελικά, υπέκυψε στα τραύματά του. Για τον βανδαλισμό στον τάφο του δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία. 

Δεν γνωρίζουμε από ποιους έγινε και γιατί, είναι όμως απορία άξιο καθώς ο Πέτερσον ήταν μια σπουδαία προσωπικότητα για τους Σουηδούς και όχι μόνο. Οι αρχές θεωρούν ότι το πιο πιθανό ήταν οι δράστες να μην στόχευαν τον Πέτερσον και απλώς να προκαλούσαν ζημιές σε τυχαίους τάφους, χωρίς να υπάρχει πραγματικός λόγος. Πραγματική απογοήτευση!

Για όσους δεν θυμούνται, ο Ρόνι Πέτερσον γεννήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου του 1944 στη Σουηδία. Το 1970 μπήκε στην οικογένεια της Formula 1, ύστερα από πολλές επιτυχίες στους αγώνες καρτ, αλλά και τις Formula 3, Formula 2. Πρόλαβε να αλλάξει πέντε ομάδες στην καριέρα του και να κερδίσει δέκα Γκραν Πρι. Σημείωσε 26 παρουσίες στο βάθρο και κατέκτησε 14 pole positions, ενώ η τελευταία του ομάδα ήταν η Lotus.

Πηγή: gazzetta.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο