«Το πρώτο γκραν πρι της χρονιάς θα σπάσει το ρεκόρ τηλεθέασης»

Αισιόδοξος για το ενδιαφέρον του κόσμου για τη Formula 1 και ειδικά για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς εμφανίστηκε ο Ντέιμον Χιλ.

Αρχικά, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1996 μιλώντας στην Evening Standard είπε: «Ο κόσμος περιμένει απελπισμένα, να συμβεί κάτι μπορεί να τον παρακολουθήσει ο μεγαλύτερος αριθμός τηλεθεατών στην ιστορία της Formula 1».

Στη συνέχεια τόνισε: «Είναι κάπως σαν το αγαπημένο σου εστιατόριο. Υπολογίζεις απλά ότι θα βρίσκεις στον κατάλογο πάντα τα ίδια πράγματα. Η Formula 1 υπάρχει εδώ και 70 χρόνια. Αυτό είναι υπέροχο. Και η μεγαλύτερη αξία κρύβεται στην ιστορία της».

Για το εάν θα μπορέσουμε να έχουμε την πραγματική εικόνα των ομάδων εάν έχουμε μια μικρότερη σεζον: «Υπάρχουν φυσικά διακυμάνσεις στην απόδοση των οδηγών και των ομάδων. Άρα η πραγματική δοκιμασία και πρόκληση είναι να διατηρείς τη φόρμα σου σε όλη τη διάρκεια της σεζόν».

Τέλος σε ερωτηση που του έγινε για το ποσοι αγώνες πιστεύει ότι θα γίνουν τελικά: «Υπολογίζω ρεαλιστικά με έως οκτώ αγώνες στην Ευρώπη και ίσως με άλλους τέσσερις εκτός. Αυτό θα σήμαινε σύνολο δώδεκα αγώνες και θα ήταν ήδη ένα πολύ σπουδαίο επίτευγμα. Ωστόσο εκπλήσσομαι συνέχεια, με το τι μπορεί να καταφέρει η Formula 1 ενάντια σε κάθε πρόβλεψη».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο