"Η Κίνα προετοιμάζεται για το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο"

Ο ισχυρός άνδρας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής επισκέφθηκε την Κίνα κι ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών για το Παγκόσμιο Κύπελλο (31/8-15/9), ενώ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την επιτυχία της διοργάνωσης.

Η Κίνα προετοιμάζεται πυρετωδώς για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο (31/8-15/9) και ο Ανδρέας Ζαγκλής είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασίων για την διοργάνωση.

Ο γενικός γραμματέας της FIBA κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο Πεκίνο συναντήθηκε με τον υπουργό των Σπορ της Κίνας, Γκου Ζονγκουέν, τον αντιδήμαρχο του Πεκίνου, Ζανγκ Γιανντονγκ, οι οποίοι κατέχουν υψηλές διοικητικές θέσεις στην οργανωτική επιτροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και με τον Γιάο Μινγκ.

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ.Γκου, τον κ.Ζανγκ και όλη την οργανωτική επιτροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου για την φιλοξενία. Είναι σπουδαίο να αισθανόμαστε όλοι την αφοσίωση της κινέζικης κυβέρνησης και της πόλης του Πεκίνου στην προσπάθεια να μας προσφέρουν το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε ποτέ, μαζί με την κινέζικη ομοσπονδία και τις οκτώ πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες", δήλωσε ο Ανδρέας Ζαγκλής.

Επίσης, ο Γκου Ζονγκουέν συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας μπάσκετ της Κίνας, Γιάο Μινγκ ενημέρωσε τον ισχυρό άνδρα της FIBA  για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του μπάσκετ της χώρας τους. Ο Ανδρέας Ζαγκλής μάλιστα αναφέρθηκε στην κληρονομιά που θα αφήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Κίνα, ενώ στάθηκε και στα πλάνα που έχει η FIBA για την χώρα της Ανατολικής Ασίας:

"Η  FIBA είναι πολύ συνδεδεμένη με την Κίνα για το μεγαλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε ποτέ, αλλά ταυτόχρονα θέλει να χτίσει και να διατηρήσει στη χώρα μία ανεξίτηλη κληρονομιά στα χρόνια που θα ακολουθήσουν μετά το τέλος των αγώνων, στις 15 Σεπτεμβρίου, στο Πεκίνο. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε στην αναζήτηση νέων ταλέντων στην Κίνα, στην εκπαίδευσή τους και στην προπόνησή τους, είτε πρόκειται για παίκτες, για διαιτητές, ή προπονητές. Αυτή είναι και η αποστολή που έχει το FIBA Basketball Academy το οποίο θα διεξαχθεί στην Κίνα, το Mini World Cup, αλλά και όλες οι δραστηριότητες που θα γίνουν παράλληλα με το Παγκόσμιο Κύπελλο".

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο