Αποκλείστηκαν λόγω εμφανίσεων

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Αργεντινής έχασε στα χαρτιά τον αγώνα με την Κολομβία στο πλαίσιο των Παναμερικανών Αγώνων αφού οι παίκτριες φόρεσαν λάθος φανέλες. Συγκεκριμένα, οι Αργεντινές έπρεπε να φορέσουν λευκές εμφανίσεις όμως παρατάχθηκαν με τις μπλε, έχοντας το ίδιο χρώμα με αυτές της Κολομβίας. 

Αρχικώς υπήρχε η σκέψη το παιχνίδι να αρχίσει με μικρή καθυστέρηση ώστε ο φροντιστής να επιστρέψει στο ξενοδοχείο και να φέρει τις σωστές εμφανίσεις.  Το διάστημα των 15 λεπτών που επιτρέπει ο κανονισμός παρήλθε, οι σωστές φανέλες έφτασαν στο γήπεδο όμως η Κολομβία αρνήθηκε να αγωνιστεί από τη στιγμή που ξεπέρασαν το επιτρεπόμενο χρονικό όριο και η Αργεντινή έχασε τον αγώνα με 20-0 στα χαρτιά, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από την επόμενη φάση, έχοντας προηγουμένως μια ήττα από τις ΗΠΑ.

Έτσι, λοιπόν ο αγώνας με τις Παρθένες Νήσους είχε διαδικαστικό χαρακτήρα για τις κοπέλες της Αργεντινής που δάκρυσαν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου και στον αγώνα. Για την ιστορία, η Αργεντινή επικράτησε με σκορ 73-59.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο