Στρατιωτικές επιχειρήσεις στην πόλη που θα παίξει η Ελλάδα στο Μουντομπάσκετ (video)

Απομένουν 18 ημέρες για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Κίνα, ωστόσο το Πεκίνο έχει άλλα προβλήματα τις τελευταίες ημέρες. Προβλήματα που δεν αποκλείεται να επηρεάσουν ακόμα και την διεξαγωγή της διοργάνωσης, καθώς από το βράδυ της Δευτέρας (12/8) εκατοντάδες οχήματα του κινεζικού στρατού έχουν εγκατασταθεί στην πόλη Σενζέν, μία από τις οκτώ πόλεις που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Εκεί, μάλιστα, θα παίξει καλών εχόντων των πραγμάτων και η Ελλάδα στην 2η φάση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα στρατεύματα βρίσκονται στην περιοχή ως επίδειξη δύναμης προς τους διαδηλωτές του γειτονικού Χονγκ Κονγκ (απέχει μόλις 25 χιλιόμετρα), οι οποίοι έχουν παραλύσει εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες τις εναέριες συγκοινωνίες του κρατιδίου.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν πάνω από 2.300 εργαζόμενοι, σε μία σειρά κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν στις αρχές Ιουνίου, κατά ενός νομοσχεδίου που προβλέπει την έκδοση στην Κίνα των πολιτών του Χονγκ Κονγκ που αντιτίθενται στην πολιτική του Πεκίνου.

Το κρατίδιο του Χονγκ Κονγκ βιώνει την σοβαρότερη πολιτική του κρίση από τότε που πέρασε στην κυριαρχία της Κίνας το 1997, καθώς οι κινητοποιήσεις άρχισαν στις αρχές Ιουνίου αλλά έχουν ενταθεί επικίνδυνα τις τελευταίες ημέρες. Από τις 9 Ιουνίου έχουν συλληφθεί πάνω από 420 άνθρωποι ενώ έχει γίνει χρήση τουλάχιστον 1.000 δακρυγόνων και περίπου 160 πλαστικών σφαιρών στις διαδηλώσεις.

Aπό: sport24.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο