Σνάιντερ: «Όσο υπάρχουν άσχημα σχόλια, χρειάζεται πολλή δουλειά» (pic)

Ο Κουίν Σνάιντερ μίλησε για τον ρατσισμό που επικρατεί, με αφορμή μια ανάρτηση του παίκτη του, Ντόνοβαν Μίτσελ.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Ντόνοβαν Μίτσελ είχε κάνει ένα «τιτίβισμα», καθώς έγινε αποδέκτης κάποιων άσχημων σχολίων, με αφορμή ανάρτησή του για την ημέρα που τελείωσε η σκλαβιά στις ΗΠΑ.

Σε αυτό αναρωτιόταν πως γίνεται ο κόσμος που τους στηρίζει στα γήπεδα, να δείχνει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο πίσω από το πληκτρολόγιό του και να αφήνει ρατσιστικά σχόλια.

Ο προπονητής του, Κουίν Σνάιντερ, έδωσε συνέντευξη και στάθηκε με το μέρος του παίκτη του, αναφέροντας σχετικά:

«Υπήρχαν πολλά θετικά σχόλια γύρω από την ανάρτηση του Μίτσελ. Ωστόσο, υπήρχαν και κάποια απαίσια και αυτό είναι κάτι που κανείς δεν πρέπει να ανέχεται. Όταν προσπαθείς να εκλογικεύσεις κάποια από αυτά τα άσχημα σχόλια, λέγοντας πως υπήρχαν και καλά, τότε είναι λάθος», και κατέληξε στο συμπέρασμα πως: «Όσο υπάρχουν αυτά, χρειάζεται να γίνει πολλή δουλειά ακόμη».

Επίσης, ο κόουτς των Γιούτα Τζαζ πρόσθεσε πως: «Είναι οκ να σε ενοχλεί αυτό. Ο Ντόνοβαν σίγουρα ένιωσε έτσι σε κάποιο σημείο. Πρέπει να έχεις θάρρος, για να υποστηρίζεις αυτά που πιστεύεις κι είναι καλό ότι έκανε κάποιους να νιώσουν άβολα με αυτό. Είναι πρόκληση για όλους να μην είναι αμυντικοί. Δεν χρειάζεται να αμυνόμαστε σε ό,τι ακούμε. Πρέπει να το επεξεργαζόμαστε, να προσπαθούμε να το καταονοούμε. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε διάλογο κα να αρχίσουμε να βρίσκουμε τρόπους για να ενωθούμε».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο