Προπονητές θα μπορούν να κάνουν ένσταση σε αποφάσεις διαιτητών!

Το ΝΒΑ αλλάζει κι εξελίσσεται και πλέον οι προπονητές θα μπορούν να εκφράζουν την ένστασή τους στις αποφάσεις των διαιτητών, κατά την διάρκεια των αγώνων.

Πριν από αρκετές εβδομάδες οι προπονητές της κορυφαίας λίγκας έκαναν αίτημα για την δημιουργία challenges στην διάρκεια των αναμετρήσεων, το οποίο έγινε τελικά αποδεκτό και θα έχει ισχύ από την σεζόν 2019-20.

Αυτό σημαίνει πως οι προπονητές των ομάδων θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν ένσταση σε μια απόφαση των διαιτητών, τη στιγμή που το παιχνίδι θα παίζεται.

Θα υπάρχει, όμως, και τίμημα και αυτό θα είναι ένα τάιμ άουτ! Αν μια ομάδα δεν έχει άλλο τάιμ άουτ, τότε δεν θα έχει και δικαίωμα για ένσταση. Αν παρόλα αυτά, ο προπονητής επιλέξει να κάνει την ένσταση του, τότε θα χρεωθεί με τεχνική ποινή.

Η ένσταση αυτή μπορεί να γίνει στα πρώτα 46 λεπτά του αγώνα, καθώς οι αποφάσεις των διαιτητών στο τελευταίο δίλεπτο εξετάζονται στο video replay.

Οι περιπτώσεις για τις οποίες μπορεί να γίνει η ένσταση αφορούν: φάουλ που χρεώθηκε σε παίκτη τους, διεκδικούμενη κατοχή μπάλας, όταν καταλήξει εκτός ορίων του γηπέδου, goaltending (αν κόπηκε, δηλαδή, ένα σουτ στην κάθοδο ή ενώ η μπάλα είχε βρει στο ταμπλό και basketball interference (αν ένας παίκτης ακούμπησε την μπάλα, ενώ βρισκόταν πάνω στη στεφάνη ή εντός των ορίων της).

Το μέτρο αυτό υπάρχει ήδη τα τελευταία δύο χρόνια στην G-League, ενώ υφίσταται και τώρα στο Summer League του Λας Βέγκας.

Πηγή: Gazzetta.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο