Γιάννης: «Δεν ξέρω ποιος με “βάπτισε”… Greek Freak, αλλά είναι φοβερό»

Τα σπάνια, «τερατώδη» αθλητικά του προσόντα και οι ικανότητες του προφανώς «γέννησαν» το παρατσούκλι αυτό. Ο Γιάννης όμως δεν ξέρει το νονό: «Πρώτα από όλα, το παρατσούκλι είναι πραγματικά καλό», λέει ο Γιάννης σε ένα ραδιοφωνικό μαραθώνιο στο ESPN Wisconsin.

Kαι συνεχίζει: «Δεν θυμάμαι την πρώτη φορά που το άκουσα. Ήταν ίσως στη ρούκι σεζόν μου, αλλά δεν ξέρω πραγματικά ποιος το σκέφτηκε. Απλά μία μέρα μπήκα στο γήπεδο κι έκανα ένα “τρελό” κάρφωμα ή μία απίθανη τάπα κι έπειτα από αυτό όλοι με αποκαλούσαν “Greek Freak”. Οπότε μου “κόλλησε”, το αγαπώ. Είναι ένα ωραίο παρατσούκλι«.

Ο Γιάννης αναγνωρίζει πως πρέπει να υπάρχει διαφορά στην προσωπική του ζωή από την επαγγελματική του, αλλά του πήρε χρόνο να το κάνει και χρειάστηκε τη βοήθεια πιο έμπειρων παικτών: «Το πιο σημαντικό είναι να μη χάνεις τον εαυτό σου. Υπάρχει πολλή πίεση. Πολλά πράγματα που θα προσπαθήσουν να σε “τραβήξουν” και να σου υποδείξουν τι να κάνεις. Για παράδειγμα έχεις αυτήν την εκδήλωση με τη Nike ή άλλο χορηγό. Υπάρχουν δηλαδή πολλά πράγματα που πρέπει να κάνεις, που βρίσκονται μπροστά σου και εσύ πρέπει να ισορροπείς την προσωπική σου ζωή με αυτήν του “Greek Freak”. Είναι δύο διαφορετικοί άνθρωποι.

Ελπίζω αυτό να μην ακούγεται υπεροπτικό. Δεν θέλω να ακουστεί έτσι. Με αυτόν τον τρόπο το σκέφτομαι. Προσπαθώ να σκέφτομαι πως όταν βρίσκομαι με την οικογένεια μου, είμαι εκεί. Μερικές φορές όταν είσαι ο MVP, ο ηγέτης της ομάδας, ίσως χρειαστεί να κάνεις μία φωτογράφιση ή τέτοια πράγματα. Μπορεί να χάσεις τον εαυτό σου. Όταν βρίσκομαι με την οικογένεια μου τότε είμαι ο εαυτός μου».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο