"Ο Γιάννης δεν πήρε τον σεβασμό που έπρεπε"

Αρκετά ενοχλημένος ήταν ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στη συνέντευξη Τύπου, όταν χρειάστηκε να σχολιάσει τη διαιτησία της αναμέτρησης με την Τσεχία. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας παραδέχθηκε ότι ίσως δεν έκανε όσα χρειαζόταν να κάνει για να υποστηρίξει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, είπε όμως ότι οι διαιτητές δεν τον σεβάστηκαν και αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί από ένα video στο οποίο θα υπήρχαν τουλάχιστον 25 φάσεις με χέρια πάνω του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

"Η Τσεχία έπαιξε πολύ καλά σε όλο το τουρνουά. Κάναμε πολλά σήμερα, παίξαμε σκληρά, θέλαμε να κρατήσουμε τη διαφορά, όμως το πρόβλημα προέκυψε στον αγώνα με τη Βραζιλία. Τότε πληγωθήκαμε. Όπως κι αν έχει, αυτή είναι η ζωή και πρέπει να συνεχίσουμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, ήμασταν μαζί για ένα μήνα. Στενοχωριέμαι που απογοητεύσαμε τον κόσμο μας στην Ελλάδα και εδώ, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Ο Θανάσης ξέρει τον ρόλο του στην ομάδα, κάποιες φορές παίζει από νωρίς, κάποιες όχι. Ο Θανάσης ήταν έτοιμος να αλλάξει τον ρυθμό του αγώνα, με εκείνον πήραμε μια καλή διαφορά.

Ο Γιάννης, τι να πω, μας βοήθησε, πάλεψε κάθε μέρα στο παρκέ, αλλά δεν πήρε τον σεβασμό που έπρεπε. Τα φάουλ που χρεώθηκε... Δεν μπορείς να του σφυρίζεις τέτοια φάουλ, αλλά δεν θέλω να μιλήσω για τη διαιτησία σήμερα. Ο Καλάθης έπαιξε 37 λεπτά, κέρδισε ένα φάουλ ενώ έχει τη μπάλα συνεχώς στα χέρια του. Αυτές είναι οι αποφάσεις, οκ, τις σέβομαι. Για τον Γιάννη μπορούμε να φτιάξουμε βίντεο με 25 φάσεις, με τα χέρια που βρίσκονταν συνεχώς πάνω του. Είναι ο MVP του ΝΒΑ και προσπαθούμε να μείνει μαζί μας, με την Εθνική. Προσπαθούμε να τον προστατεύσουμε, να μην του κάνουμε ζημιά και ανυπομονούμε να τον έχουμε ξανά μαζί μας υγιή. Μπορεί να μας δώσει πολλά, ήταν η πρώτη φορά που τον είχαμε μαζί μας με αυτό το status που έχει χτίσει. Σε αυτό το διάστημα φτιάξαμε πολλά για εκείνον, φτιάξαμε καταστάσεις στην επίθεση, ίσως τώρα να μπορώ να πω ότι δεν κάναμε όλα αυτά που έπρεπε μαζί του για να τον υποστηρίξουμε.

Πραγματικά πιστεύω ότι το δεύτερο μέρος απέναντι στη Βραζιλία ήταν το χειρότερό μας τα τελευταία δύο χρόνια. Χάσαμε την ισορροπία μας, δεν αντιδράσαμε σαν ομάδα. Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε, όμως δεν ήταν εύκολο να κερδίσουμε τις ΗΠΑ. Είναι τρομερή ομάδα, έχει τόσους σπουδαίους προπονητές".

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο