Το σκεπτικό της απόφασης της Euroleague για τον Παναθηναϊκό

Η Euroleague απέρριψε το αίτημα αποχώρησης του Παναθηναϊκού και με ανακοίνωσή της εξήγησε το σκεπτικό της απόφασης αυτής, τονίζοντας ότι «δεν έχει δοθεί καμία εγγύηση από τον σύλλογο ότι θα εκπληρώσει όλες τις σχετικές δεσμεύσεις».

Έπειτα από την σύσκεψη της Δευτέρας (22/06) η Euroleague εξέδωσε ανακοίνωση με τις αποφάσεις που πάρθηκαν και θα τεθούν προς συζήτηση στο επόμενο ΔΣ, τον Ιούλιο.

Ένα από τα θέματα που βρέθηκαν σε περίοπτη θέση ήταν και αυτό του Παναθηναϊκού. Η διοργάνωση με ανακοίνωσή της τόνισε πως απέρριψε το αίτημα των 6 φορές πρωταθλητών Ευρώπης, ενώ επεσήμανε ότι οι υπόλοιπες 10 ομάδες έμειναν σταθερές στη δήλωση της 12ης Ιουνίου.

Οι αποφάσεις στην συνεδρίαση της Euroleague: 

Αποδέχτηκαν το κλείσιμο του οικονομικού έτος στο οποίο τα έσοδα ήταν λιγότερα κατά 14% σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις, εκτός από τα συνολικά κέρδη τα οποία μειώθηκαν κατά 30% και τα οποία ακολούθησαν μετά την διακοπή της σεζόν λόγω κορωνοϊού.

Οι ομάδες της Euroleague και  του Eurocup θα λάβουν το 100% όσων είχαν συμφωνηθεί για όλα τα παιχνίδια που έπαιξαν μέχρι και τις 12 Μαρτίου.

Επίσης τοποθετήθηκαν για την εξέλιξη των συζητήσεων με την Ένωση Προπονητών και την Ένωση Παικτών ώστε να επέλθουν συμφωνίες μαζί τους σε διάφορα θέματα.

Αναθεώρηση των Κανονισμών σε ό,τι αφορά την Οικονομική Σταθερότητα και το Financial Fair Play που θα εφαρμοστεί από τη σεζόν 2021-21, με στόχο τη βελτίωση της βιωσιμότητας των συλλόγων και την αγωνιστική ισορροπία. Η κύρια πρόταση περιλαμβάνει τον καθορισμό μισθών των παικτών βάσει των καθαρών εσόδων της αγοράς που σχετίζονται με το μπάσκετ. Οι προτάσεις θα συζητηθούν περαιτέρω στην επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της EuroLeague που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου.

Απορρίπτει το αίτημα του Παναθηναϊκού για αίτημα μετακίνσηςη από την Euroleague, λόγω του ότι δεν έχει δοθεί καμία εγγύηση από τον σύλλογο ότι θα εκπληρώσει όλες τις σχετικές δεσμεύσεις έναντι των άλλων δέκα ομάδων με αδειοδότηση στην Euroleague Basketball. Οι ομάδες επανέλαβαν επίσης τη δήλωση που είχε εκδοθεί στις 12 Ιουνίου.

Εγκρίνει στη λίστα ομάδων του Eurocup για τη σεζόν 2020-21 την Τρέντο ώστε να αντικαταστ΄σηει τους Φράνκπορτ Σκαϊλάινερς, που αποχώρησαν από την διοργάνωση.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο