"Φτάσαμε σε ξυλοδαρμό διαιτητή - Δεν υπάρχει ασφάλεια"

Ο Σύνδεσμος των διαιτητών καλαθόσφαιρας αποφάσισε αποχή από όλους τους αγώνες  των πρωταθλημάτων της Κ.Ο.Κ. όλων των κατηγοριών το Σάββατο 6/4/2019 και τη Κυριακή 7/4/2019, με τον πρόεδρο Μάριο Κυπριανού να τοποθετείται πάνω σε αυτό στο Ράδιο Πρώτο.

"Είναι ένα γεγονός που μας συγκλόνισε αυτό το περιστατικό στην καλαθόσφαιρα. Και πόσο μάλλον σε αναπτυξιακό πρωτάθλημα. Από γονέα σε διαιτητή. Όλοι οι διαιτητές αντέδρασαν, είναι σοβαρό αυτό το περιστατικό. Όλοι οι διαιτητές στην Κύπρο κάνουν όλα τα πρωταθλήματα. Απλά στην πρώτη κατηγορία είναι οι πιο έμπειροι. Ο διαιτητής που χτυπήθηκε είναι διαιτητής που ορίζεται σε Κ-18 και κάτω. Ένας από την επαρχία Λεμεσού, ο τρίτος διαιτητής κάνει και Β1 κατηγορία στη Λεμεσό. Οι ορισμοί μοιράζονται ανάλογα".

"Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό, το αίτημα για αντίδραση ήταν απ' όλους. Να φτάσουμε σε ξυλοδαρμό διαιτητή με το τέλος του αγώνα; Μπορούσε να συμβεί στον οποιονδήποτε. Δεν είναι απλό το θέμα. Όσον αφορά την πρώτη κατηγορία τα πλει οφ είναι σ' εξέλιξη άρα αντιλαμβάνεστε ότι θα επηρεάζουν άμεσα. Δεν ήταν μόνο σε διαιτητή το πρόβλημα, μπορεί να ήταν παράγοντας ή καλαθοσφαιριστής. Το πρόβλημα είναι στα αναπτυξιακά, μιλάμε για 200 άτομα που βρίσκονται στην κερκίδα. Δεν υπάρχει ασφάλεια για κανέναν, το τονίζω δεν είναι μόνο για διαιτητή το θέμα".
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο