«Θέλουμε να αφήσουμε το στίγμα μας στο Κυπριακό μπάσκετ»

Συνέντευξη παραχώρησε στην ιστοσελίδα μας, Sportime o πρόεδρος της ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης, Ανδρέας Μουζουρίδης  και σχολίασε γενικότερα στη πρόοδο που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στο άθλημα.

1)Κύριε πρόεδρε μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για το φετινό πρωτάθλημα τι να περιμένουμε?

Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα ίσως και καλύτερο όπως ήταν το περσινό. Η βάση μας είναι η περσινή επιτυχημένη χρονιά. Έχουμε εννιά ομάδες οι οποίες θα αγωνιστούν ένας αριθμός που επιδιώξαμε από πέρσι για  να αγωνίζονται. Θεωρώ ότι και με την παρουσία εγνωσμένης αξίας προπονητών από την Ελλάδα θα δώσουν μια ιδιαίτερη ομορφιά στο πρωτάθλημα μας. Και από την άλλη είναι η στήριξη στους Κύπριους προπονητές οι οποίοι έχουν τη στήριξη αρκετών ομάδων και είναι κάτι το οποίο θέλουμε. Από εκεί και πέρα ελπίζουμε ότι και οι Κύπριοι καλαθοσφαιριστές θα πάρουν τις ευκαιρίες που τους αναλογούν και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ένα δυνατό πρωτάθλημα με όσο το δυνατόν λιγότερους τραυματισμούς.

2) Θεωρείται ότι υπάρχει μέλλον στο Κυπριακό μπάσκετ?

Βεβαίως αν θεωρούσαμε ότι δεν υπάρχει μέλλον δεν θα ήμασταν ταγμένοι να υπηρετούμε το άθλημα. Οι κινήσεις που κάνει η ομοσπονδία είναι στοχευόμενες για να βελτιώσουν μελλοντικά το μπάσκετ. Σεβόμαστε το παρελθόν αλλά κάνουμε ότι μπορούμε για να αφήσουμε το στίγμα μας για την καλαθόσφαιρα μελλοντικά. Η παρουσία εκπροσώπου μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο στη FIBA μας δίνει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε και να πάρουμε τεχνογνωσία από το ευρωπαικό στερέωμα. Και αυτό μας δίνει πολύτιμη βοήθεια για τη συνέχεια. Επίσης όπως έχω πει παλιότερα οι επιτυχίες μας στην Ευρώπη είναι κάτι που μας δείχνει ότι υπάρχει μέλλον .Όπως για παράδειγμα η μεγάλη επιτυχία του Κεραυνού πέρσι μας γεμίζει με περηφάνια.

3)Πιστεύεται ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι αξιόλογο φέτος στην Ευρώπη?

Κάθε χρόνο οι ομάδες μας προσπαθούν να βγάλουν την Κύπρο ασπροπρόσωπη, μέσα στα πλαίσια πάντα τα δικά μας. Θεωρώ ότι κάθε χρόνο υπερβάλουμε εαυτούς,  και κάνουμε κάθε χρόνο ένα βήμα παραπάνω

4)Ένα μήνυμα προς τον κόσμο?

Είναι γενικά αποδεδειγμένο ότι η καλαθόσφαιρα στην Κύπρο έχει τεράστιο κοινό, ο κόσμος αγκαλιάζει το μπάσκετ και παρακολουθεί αγώνες. Εμείς θέλουμε να μας πιστώσουν, να συνεχίσουν να έρχονται στο γήπεδο να δουν αγώνες, και να στηρίξουν το άθλημα και ειδικότερα τους Κύπριους καλαθοσφαιριστές.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο