Κωνσταντίνου: «Στόχος μας να φέρουμε ομάδα από το ΝΒΑ»

Για το τουρνουά ΟΠΑΠ «Νεόφυτος Χανδριώτης» που θα γίνει στο «Τάσος Παπαδόπουλος» Ελευθερία το τριήμερο 14-16 Σεπτεμβρίου, μίλησε στο Ράδιο Πρώτο ο πρόεδρος της ΕΘΑ και διοργανωτής, Πανίκος Κωνσταντίνου, που αναφέρθηκε και στον μεγάλο στόχο να φέρουν κάποια στιγμή και ομάδα του ΝΒΑ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το τουρνουά: «Μιλούμε για τέσσερις ομάδες που αυτή τη στιγμή είναι στην ελίτ της καλαθόσφαιρας στην Ευρώπη, οι Παναθηναϊκός και Μακάμπι που πήραν έξι φορές την Ευρωλίγκα, η ανερχόμενη δύναμη Χίμκι και η κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ ΑΕΚ».

Για το πώς πείστηκαν αυτές οι ομάδες να έρθουν στην Κύπρο: «Λόγω διασυνδέσεων που έχουμε, οι επαφές έγιναν μέσα σε πολύ καλό κλίμα. Τα προβλήματα ήταν να βρεθεί η κατάλληλη ημερομηνία που να βόλευε και το κυπριακό κοινό και τις ομάδες για να κατέβουν χωρίς προβλήματα. Μέσα σε λίγο διάστημα συμπληρώθηκε το γκρουπ, έγιναν διαπραγματεύσεις και με άλλες ομάδες, όμως επειδή συμπληρώθηκε το γκρουπ δεν προχώρησαν με την υπόσχεση ότι θα συμμετάσχουν του χρόνου. Έχουμε προχωρήσει σε συμφωνία με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που θα είναι παρών στο τουρνουά του χρόνου».

Για το αν υπάρχει συμφωνία με άλλη ομάδα: «Δεν υπάρχει συμφωνία, όμως στόχος είναι η κάθοδος ομάδας από το ΝΒΑ, έστω κι αν φαντάζει όνειρο απατηλό. Το έδαφος είναι πρόσφορο όμως πρώτα πρέπει να περάσουμε τις εξετάσεις σε αυτό το τουρνουά, να γίνει μια διοργάνωση άψογη από όλες τις πλευρές. Το στοίχημα είναι να έρθει ο κόσμος».

Για την ανταπόκριση του κόσμου: «Πλησιάζουμε το sold out. Έχουμε ακόμα 10 μέρες, θέλουμε να φτάσουμε στην τελειότητα. Έχουμε την τιμή να αφιερώσουμε το τουρνουά στον αδικοχαμένο Νεόφυτο Χανδριώτη, ήταν πραγματικός πρωταθλητής που έφυγε νωρίς και έχουμε καθήκον να τον τιμήσουμε».

Για το αν θα κάνουν προπονήσεις οι ομάδες: «Έχει δοθεί χρόνος σε όλες τις ομάδες να κάνουν πρωινές προπονήσεις. Μακάμπι και Χίμκι θα προπονηθούν και το απόγευμα, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός φτάνουν στις 13 του μήνα και θα κάνουν την πρώτη τους προπόνηση στις 14».

Για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν για τον κόσμο: «Θα υπάρχει fan zone, διαγωνισμοί καλαθόσφαιρας και όχι μόνο. Είναι κάτι που θα τραβήξει το ενδιαφέρον του κόσμου, όπως και οι πολλές δραστηριότητες που θα γίνονται στα ημίχρονα και γενικά κατά την διάρκεια του τουρνουά. Θα υπάρχουν εκπλήξεις που δεν θέλω να ανακοινώσω αυτή την στιγμή».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο