«Η αναβάθμιση συνεχίζεται!»

Το βράδυ της Πέμπτης έγινε η τελετή βραβεύσεων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019.

Ο πρόεδρος της ΚΟΚ, Ανδρέας Μουζουρίδης, στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η αγωνιστική περίοδος 2018-19 ολοκληρώθηκε με τις υποχρεώσεις της Εθνικής μας. Μας αφήνει πλήρως ικανοποιημένους αναφορικά με το μέλλον. Ένας από τους στόχους μας, ήταν η ανάπτυξη του αθλήματος. Γι’ αυτό τον λόγο και η δημιουργία πρωταθλήματος με παιδιά κάτω των 8 ετών. Πολύ σημαντική η προσθήκη του Junior NBA. Η χαρά που δόθηκε σε πάνω από 300 παιδιά, από 12 σχολεία, ήταν πολύ σημαντική και ευελπιστούμε να ακολουθήσουν το άθλημα της καλαθόσφαιρας.

Παρακολουθήσαμε ένα σπουδαίο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην καλαθόσφαιρα ανδρών. Ελπίζουμε να συνεχιστεί και φέτος. Καλωσορίζουμε ξανά τον ΑΠΟΠ στην α’ κατηγορία. Σε επίπεδο γυναικών, βλέπουμε να υπάρχει ραγδαία ανάπτυξη, βλέποντας αρκετά κορίτσια να εντάσσονται στο άθλημα. Η ΚΟΚ εργάζεται εντατικά και ελπίζουμε πως θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε τα σχέδια ανάπτυξης της γυναικείας καλαθόσφαιρας το επόμενο διάστημα. Στο σχέδιο αναπτυξιακής βάσης, παιδιά πήραν μεταγραφές για το εξωτερικό.

Στο επίπεδο εθνικών ομάδων, την ερχόμενη σεζόν Κ-16 γυναικών, Κ-16 ανδρών και Κ-18 ανδρών, θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην β’ κατηγορία της FIBA. Είχαμε προχωρήσει και σε μια ανανέωση στην εθνική ανδρών και θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε αυτό το πλάνο με στόχο να μας κάνουν περήφανους στο μέλλον.

Η Κυπριακή καλαθόσφαιρα έχει προχωρήσει και στο επικοινωνιακό κομμάτι. Πλέον καλύπτεται από όλα τα μέσα ενημέρωσης, που υποστήριξαν κάθε αγώνα, ενώ υπάρχει και εκπομπή για το άθλημα σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό μεγάλης εμβέλειας. Φίλες και φίλοι, η αναβάθμιση της καλαθόσφαιρας συνεχίζεται».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο