Σύσταση επιτροπής για προώθηση της γυναικείας καλαθόσφαιρας

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοινώνει την σύσταση Ad-Hoc επιτροπής, η οποία θα έχει ως στόχο την προώθηση της γυναικείας καλαθόσφαιρας στην Κύπρο.

Η επιτροπή θα αποτελείται από τα εξής άτομα: Γιώργος Σφικτός (Πρόεδρος), Δήμητρα Κιτρομηλίδου (Μέλος), Κυριακή Νικοδήμου (Μέλος), Μικαέλλα Βεζένκοβα (Μέλος), Τάκης Καπιτανής (Μέλος).

Η πρώτη συνάντηση της επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη (21/2) στα γραφεία της ΚΟΚ στο Ολυμπιακό Μέγαρο.

Ο πρόεδρος της Ad Hoc επιτροπής, κ. Γιώργος Σφικτός, ανέφερε σε δηλώσεις του προς την ιστοσελίδα της ΚΟΚ:

«Η δημιουργία της επιτροπής είναι πολύ σημαντική και θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την γυναικεία καλαθόσφαιρα. Θα ετοιμαστεί πλάνο μέχρι και την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020, όπου θα στοχεύσουμε σε νεαρές κοπέλες ηλικιών από 6 μέχρι 15 περίπου ετών, ώστε να προωθήσουμε την γυναικεία καλαθόσφαιρα, με στόχο την αύξηση των καλαθοσφαιριστριών τα επόμενα χρόνια.

Το σλόγκαν της FIBA στην διεθνή καμπάνια της που στοχεύσει στην προώθηση της γυναικείας καλαθόσφαιρας είναι ‘Her world, her rules’ και μέσα από το συγκεκριμένο σλόγκαν θέλουμε να προωθήσουμε και την κυπριακή γυναικεία καλαθόσφαιρα. Η επιτροπή θα ετοιμάσει το επόμενο διάστημα το πλάνο της και θα το προωθήσει στην ΚΟΚ, η οποία με την σειρά της θα το προωθήσει προς την FIBA, με στόχο να συμπεριληφθεί η Κύπρος στο πρόγραμμα της διεθνούς ομοσπονδίας.

Το επόμενο διάστημα η επιτροπή μας θα έχει συναντήσεις με διάφορους φορείς, όπως είναι τα σωματεία και οι ακαδημίες καλαθόσφαιρας σε όλη την Κύπρο. Είτε αυτές έχουν γυναικεία τμήματα, είτε όχι, στόχος μας είναι να συναντηθούμε με όλες τις ομάδες για να τις ενημερώσουμε για το πλάνο που θα ακολουθήσουμε. Παράλληλα θα γίνει συνάντηση και με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ώστε να γίνει ενημέρωση για τις επισκέψεις που θα γίνουν μέχρι το τέλος της σεζόν 2019-2020, στα σχολεία.

Θέλουμε όπως στην προσπάθεια μας συμμετέχουν όλες οι επαρχίες, από μικρά παιδιά του δημοτικού μέχρι και κορίτσια που φοιτούν στην Γ’ γυμνασίου. Ευχόμαστε μέσα από το πλάνο και τις ενέργειες μας όπως κερδίσουμε νέες κοπέλες στον χώρο της κυπριακής καλαθόσφαιρας ώστε να μεγαλώσει το άθλημα τα επόμενα χρόνια».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο