«Θέλουμε πρωτάθλημα με περισσότερες ομάδες»

Συνέντευξη παραχώρησε στην ιστοσελίδα μας, Sportime ο προπονητής της γυναικείας ομάδας του Κεραυνού, Χρίστος Στυλιανίδης. Ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε σε πολλά και διάφορα που αφορούν το Κυπριακό γυναικείο μπάσκετ και τόνισε ότι θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερος ο μαραθώνιος.

1)Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για το φετινό πρωτάθλημα ?

Το πρωτάθλημα ελπίζω να είναι ανταγωνιστικό όπως τη περασμένη χρονιά. Δυστυχώς θα πούμε και την αλήθεια ήρθαμε εδώ και θα πούμε πως μια ομάδα όπως ο ΑΠΟΠ που όλοι έλεγαν πως αγωνιστεί στο τέλος δεν θα αγωνιστεί. Για μας είναι λυπηρό αυτό γιατί λιγοστεύουν οι ομάδες. Και θέλουμε σαν άνθρωποι του μπάσκετ οι ομάδες να αυξάνονται γιατί με αυτό τον τρόπο γίνεται πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Απ εκεί και πέρα οι ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν θα είναι οι ΑΕΛ, ο Κεραυνός, η Ανόρθωση και η Αναγέννηση.

 

2)Πέρσι το πρωτάθλημα ήταν πολύ ανταγωνιστικό, από το φετινό πρωτάθλημα τι να περιμένουμε?

Εμείς θέλουμε να είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα , δυστυχώς έχουμε χάσει δυο ομάδες που πέρσι ήταν δυνατές τον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ. Σίγουρα ήρθε η Αναγέννηση και η ΕΘΑ που πιστεύω θα είναι το ίδιο ανταγωνιστικές, όμως είναι λυπηρό κάποιες ομάδες να φεύγουν. Θεωρώ ότι με εφτά ομάδες έπρεπε να γίνει πρωτάθλημα τριών γύρων και όχι δυο γύρων γιατί θέλουμε να παίζουμε. Για παράδειγμα ξεκινά το πρωτάθλημα και εμείς έχουμε ρεπό. Εφτά ομάδες είναι πολύ λίγες για πρωτάθλημα αλλά εμείς θα το αντιμετωπίσουμε.

3)Θεωρείται ότι υπάρχει μέλλον στο Κυπριακό μπάσκετ?

Βέβαια υπάρχει εγώ ασχολούμαι και με πιο μικρές ηλικιακά κοπέλες οι ακαδημίες είναι γεμάτες κοπέλες. Κάθε χρόνο στέλνουμε κοπέλες στο εξωτερικό για σπουδές. Ήδη έχουμε τρεις συγκεκριμένες κοπέλες που είναι στην Αμερική και σπουδάζουν με φουλ υποτροφία. Απλά πρέπει να δοθούν περισσότερα κίνητρα στις κοπέλες για να συνεχίζουν να ασχολούνται με το άθλημα και στα 28 και στα 29 τους. Επίσης πρέπει να βρούμε τρόπο να αυξήσουμε τις κοπέλες και συνάμα τις ομάδες που θα αγωνίζονται.

4) Ένα μήνυμα προς τον κόσμο του μπάσκετ?

Το γυναικείο μπάσκετ έχει αγκαλιαστεί τα τελευταία χρόνια, έρχεται αρκετός κόσμος στο γήπεδο παρόλο που δεν είναι επαγγελματικό το πρωτάθλημα. Είναι ένα πρωτάθλημα που αγωνίζονται κυρίως Κύπριες αθλήτριες με μόνο μια ξένη και αυτό δίνει κίνητρο στις «δικές» μας αθλήτριες να παίζουν. Εμείς είμαστε εδώ να υπηρετούμε το άθλημα ξεκινώντας από την άλλη Κυριακή , με το σουπερ καπ μεταξύ δυο μεγάλων μονομάχων του Κεραυνού και της ΑΕΛ στο Λευκόθεο.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο