Ο Μαρκ Μάρκεθ παίρνει pole position ακόμη κι όταν πέφτει!

Ο Ισπανός αναβάτης της Honda προσθέτει ακόμη μια pole position στα στατιστικά του στο Γκραν Πρι Γαλλίας, σε δύσκολες συνθήκες και ύστερα από μια πτώση!

Πλέον το περιμένεις λίγο-πολύ στις κατατακτήριες δοκιμές, ότι ο Μαρκ Μάρκεθ θα είναι ο ταχύτερος και τελικά, θα πάρει την pole position. Στις κατατακτήριες της Γαλλίας όμως όλα ήταν ρευστά γιατί οι συνθήκες ήταν περίεργες, δεν έβρεχε αλλά η πίστα δεν ήταν στεγνή και το αποτέλεσμα είναι οι ομάδες να ακροβατούν ανάμεσα στα βρόχινα και τα σλικ ελαστικά. Στο Q1 ο Ρόσι έδειξε το δρόμο και έβαλε σλικ, ενώ όλοι μετά τον ακολούθησαν, προκρίθηκε στο Q2 και άλλαξε σε βρόχινα γιατί αποφάσισε πως οι συνθήκες δεν ήταν πλέον για σλικ ελαστικό. Ο Μαρκ Μάρκεθ από την άλλη έτρεξε κατευθείαν στο Q2, δεν συγκλόνισε με τις επιδόσεις του και μάλιστα σημείωσε μια πτώση στην έκτη στροφή της πίστας.

Η πτώση δεν ήταν σοβαρή, η μοτοσικλέτα του δεν έπαθε τίποτα και φυσικά ούτε ο ίδιος, δεν χρειάστηκε να επιστρέψει καν στο γκαράζ της ομάδας και γρήγορα έπιασε πάλι ρυθμό, γράφοντας ένα χρόνο ικανό να του δώσει την pole position. Η διαφορά του με τον δεύτερο Πετρούτσι δεν ήταν μεγάλη. Κανείς όμως δεν κατάφερε να περάσει το χρόνο του και αυτό μετράει τελικά. Ο Τζακ Μίλερ ήταν τρίτος, πιάνοντας μια θέση στην πρώτη γραμμή εκκίνησης και στη δεύτερη σειρά έχουμε τους Ντοβιτσιόζο, Ρόσι και Μορμπιντέλι. Ανάμεσα στους αναβάτες που έπεσαν ήταν οι Νακαγκάμι, Μίλερ και Πολ Εσπαργκαρό, εκτός του Μαρκ Μάρκεθ, ενώ στο Q1 έπεσε και ο Ολιβιέιρα.

Πηγή: gazzetta.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο