Διπλό μετά από ένα 50ήμερο για τον ΑΠΟΕΛ!

Ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα εκτός έδρας, κερδίζοντας σήμερα τη Πάφο 3-2 για τον αγώνα της 20ης αγωνιστικής. Οι "γαλαζόκιτρινοι" που μετά από αρκετό καιρό, παρουσιάστηκαν πειστικοί στην αναμέτρηση, με πάθος και θέληση για το διπλό, μία νίκη που τους έφερε στους 23 βαθμούς και στο -1 από τη Πάφο. Σαχάρ, Ενσούε και Σατσιάς οι σκόρερ του ΑΠΟΕΛ, Πάνιτς και Βαλακάρι της Πάφου. Πρώτη εκτός έδρας νίκη και για τον Σάββα Πουρσαιτίδη στη νέα του ομάδα. Η παφιακή ομάδα άγχωσε τον ΑΠΟΕΛ με το γκολ που πέτυχε στο 87’, όμως το τελικό σφύριγμα του Βασίλη Δημητρίου, έδωσε το τρίποντο στην ομάδα της Λευκωσίας.

Δείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του αγώνα

Εικόνα αγώνα:

Αρκετά καλός ο ρυθμός του πρώτου ημιχρόνου στο ‘Στέλιος Κυριακίδης’ με τις Πάφο – ΑΠΟΕΛ να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με αποτέλεσμα στα ίσα (1-1). Ένα ΑΠΟΕΛ που μετά το 15αλεπτο είχε ρυθμό στο παιχνίδι, έψαχνε το γκολ και αυτό ήρθε από την άσπρη βούλα με τον Μπεν Σαχάρ. Αρχικά να πούμε ότι η Πάφος ήταν η ομάδα που μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, με τον Καμπράλ να γίνεται δις επικίνδυνος για την εστία του Ουζόχο.

Στη συνέχεα στο 20' της αναμέτρησης ο διαιτητής Βασίλης Δημητρίου, έδειξε με την πρώτη πέναλτι για τη φιλοξενούμενη ομάδα, σε πτώση του Σαχάρ στην περιοχή μετά από διεκδίκηση της μπάλας με τον Σάιθ, όμως ο Τιμόθεος Χριστοφή που ήταν ο VAR στο παιχνίδι, είχε αντίθετη άποψη.

VAR για εξέταση πέναλτι είχαμε και στο 29’ όταν ο Κβίντα με απρόσεχτο παίξιμο ανατρέπει τον Σιέλη, μία πιο ξεκάθαρη φάση, την οποία επικύρωσε ο Βασίλης Δημητρίου από το on field review. Ο Σαχάρ απέναντι στον Ρούτκο, με δυνατή εκτέλεση σημείωσε το 0-1. Λίγα λεπτά αργότερα ο Κλωναρίδης με κεφαλιά βρέθηκε ένα βήμα πριν το 0-2, η μπάλα όμως πέρασε έξω.

Η επικράτηση του ΑΠΟΕΛ δεν κράτησε και πολύ, με την Πάφο να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα την αναμέτρηση στο 37’ με σουτ – βολίδα του Πάνιτς, του νέου μεταγραφικού αποκτήματα της ομάδας. Ένα άπιαστο γκολ, με τον Ουζόχο να τα βάζει με την αμυντική του γραμμή. Η ισοφάριση της ομάδας του κ. Μιχαιλένκο, έδωσε άλλο αέρα στην Πάφο και στο 43' ο Μπεριγκό με δυνατό σουτ εκτός περιοχής, πήγε να αιφνιδιάσει τον Ουζόχο. Το 1-1 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου 45αλεπτου.

Γκολ με το καλημέρα για τον ΑΠΟΕΛ στην επανάληψη – Στο 47’ της αναμέτρησης και μετά από κερδισμένο κόρνερ για τους φιλοξενούμενους ο Ζαχίντ εκτέλεσε με πάσα προς τον Εφραίμ, η μπάλα επέστρεψε στον Νορβηγό άσο που με ωραία προσπέλαση μπήκε στην περιοχή και με σουτ σημάδεψε το δοκάρι - στην επαναφορά της μπάλας ο Ενσούε έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 του ΑΠΟΕΛ.

Στο 56' ένα δυνατό σουτ από τον Αουρέλιο δεν ήταν αρκετό για να απαντήσει αυτή τη φορά η Πάφος. Ο ΑΠΟΕΛ έδειχνε ανεβασμένος και συγκεντρωμένος για τη νίκη και αυτό φάνηκε και στο 66' με τον Σατσιά να σκοράρει το τρίτο γκολ για τους «γαλαζοκίτρινους», μετά από ωραία μεταβίβαση από τον Γουήλερ, ο Ρούτκο έδιωξε ασταθώς με γροθιές και στην επαναφορά ο Σατσιάς που καραδοκούσε στη περιοχή με σουτ, σημείωσε το 3-1 για τον ΑΠΟΕΛ και οι συνθήκες να δυσκολεύουν ακόμη πιο πολύ για τη γηπεδούχο ομάδα.

Στο 74’ η Πάφους είχε μία μεγάλη ευκαιρία ώστε να μειώσει, μετά από ωραίο συνδυασμό του Μέρφι, να κάνει το παράλληλο γύρισμα και τον Σιέλη να διώχνει την τελευταία στιγμή πριν ο Μπεριγκό σκοράρει.

Πέντε λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90αλεπτου η Πάφος ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Μερκή, ο Βασίλης Δημητρίου για 3η φορά πήγε στο VAR, με την παράβαση να δίνεται. Ο Βαλακάρι απέναντι στον Ουζόχο ευστόχησε και η Πάφος μείωσε σε 2-3, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

 

Οι συνθέσεις:

Πάφος: Ρούτκο, Κβίντα, Αραγιούρι, Σάιζ, Λελούκιν (58’ Μέρφι), Πάνιτς, Αουρέλιο, Φουρ, Βαλακάρι, Καμπράλ, Μπεριγκό

ΑΠΟΕΛ: Ουζόχο, Αρτούζ Ζόρζε, Εφραίμ (70’ Μπερν), Λουντέμο, Σαχάρ (80’ Μερκής), Ζαχίντ, Σατσιάς (94' Νούχιου), Κλωναρίδης (46’ Ντονγκαλά), Νσούε, Γουήλερ, Σιέλης

Κίτρινες: Κβίντα, Λελούκιν / Ντογκαλά

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο