Ιστορικό ρεκόρ από τον Βύντρα!

Ο αρχηγός της Λαμίας «προσπέρασε» τον Μητρόπουλο, έγινε ο γηραιότερος παίκτης εκτός των πορτιέρε που αγωνίστηκε στα «σαλόνια» και μέχρι το τέλος της σεζόν ενδέχεται να είναι ο 2ος μεγαλύτερος όλων των εποχών στη μεγάλη κατηγορία 

Ιστορία  «έγραψε» ο Λουκάς Βύντρα σήμερα (21/2) στην Τούμπα, στο 4-2 που έχασε η Λαμία από τον ΠΑΟΚ. Ο αρχηγός της επανεμφανίστηκε σε αγώνα πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Οκτώβριο (απουσίασε για μεγάλο διάστημα λόγω κορονοϊού) και έγινε πλέον ο μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής πλην των γκολκίπερς που αγωνίστηκε στη μεγάλη κατηγορία. Μέχρι πρότινος το σχετικό ρεκόρ κατείχε ο Τάσος Μητρόπουλος που στις 25 Μαΐου του 1997 είχε παίξει με τη φανέλα της Βέροιας κόντρα στον ΟΦΗ, σε ηλικία 39 ετών, 9 μηνών και 2 ημερών. 

Ο Βύντρα είναι πια 40 ετών και 16 ημερών και «κυνηγά» τους πορτιέρε Φώτη Στρακόσια, Αντώνη Νικοπολίδη και Μίλαν Σέβο που προπορεύονται στη σχετική λίστα.

Αν είναι καλά κατά πάσα πιθανότητα θα προσπεράσει τους δύο πρώτους μέχρι το φινάλε της σεζόν, καθώς ο μεν Στρακόσια έπαιξε όταν έπαιξε ήταν 40 ετών, 1 μηνός και 26 ημερών, ο δε Νικοπολίδης 40 ετών, 3 μηνών και 2 ημερών. Εφόσον το πράξει θα περιμένουμε να δούμε αν θα συνεχίσει και του χρόνου ώστε να πατήσει στην κορυφή που βρίσκεται ο Σέρβος τερματοφύλακας των Τρικάλων ο οποίος τον Μάρτιο του 2000 υπερασπίστηκε την εστία τους απέναντι στον ΟΦΗ ενώ ήταν 40 ετών, 6 μηνών και 11 ημερών. 

Η ουσία είναι πλέον πως ο Βύντρα έγινε ο πρώτος 40άρης που παίζει σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας πλην των τερματοφυλάκων.     

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο