Ζορίστηκε, μα παραμένει πρώτη

Τα βρήκε μπαστούνια κόντρα σε έναν μαχητικό αντίπαλο, όμως στο τέλος το ζητούμενο το πήρε! Η ΑΕΛ επικράτησε με 3-2 επί του Ερμή στο Τσίρειο στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε τη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος και ανέβηκε ξανά μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Αντάμοβιτς, Ρομάν και Nτόσσα Τζούνιορ σημείωσαν τα γκολ της ομάδας του Ντούσαν Κέρκεζ, που ανέβηκε ξανά στο ρετιρέ με 26 βαθμούς, δύο περισσότερους από τον δεύτερο ΑΠΟΕΛ. Mαρτίνιουκ και Μαύρου σημείωσαν τα γκολ των φιλοξενούμενων (οι οποίοι έμειναν στον πάτο με εφτά βαθμούς), που αγωνίστηκαν για περίπου ένα 20λεπτο με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κεϊτά με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Έβαζε η ΑΕΛ, απαντούσε ο Ερμής
Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία και την υπεροχή στην κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου. Προσπαθούσε να αναπτυχθεί κυρίως από τα άκρα και άλλαζε την μπάλα με υπομονή μέχρι να βρει τους διαδρόμους για να επιτεθεί, με τον Ερμή να έχει ως κύρια πρόθεσή του να κλείσει όσο καλύτερα γινόταν τους χώρους στα μετόπισθεν και να ψάξει τις προϋποθέσεις για να απειλήσει με κάποια αντεπίθεση.

Οι δύο ομάδες έδειξαν μεγάλη αποτελεσματικότητα στις ευκαιρίες που δημιούργησαν, αφού σε ένα ημίχρονο με πέντε αξιόλογες φάσεις σημειώθηκαν τέσσερα γκολ. Η ΑΕΛ έκανε γκολ την πρώτη της ευκαιρία, ανοίγοντας το σκορ με ένα υπέροχο σουτ του Αντάμοβιτς στο 18’. Ο Σέρβος μέσος είχε άλλη μια καλή στιγμή στο 22’, λίγο πριν ο ισοφαρίσει για λογαριασμό των φιλοξενουμένων ο Μαρτίνιουκ στο 26’ μετά από ολιγωρία της αντίπαλης άμυνας. Δέκα λεπτά αργότερα ο Ρομάν με ωραία κεφαλιά έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ, όμως το λάθος του Αντρέ Τεϊσέιρα επέτρεψε στον Μαύρου να μπει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή και να φέρει ξανά το ματς στα ίσα με άψογο τελείωμα στο 43’.

Ανάλογη εικόνα
Η εικόνα του δεύτερου μέρους ήταν ανάλογη με αυτήν του πρώτου, με την ΑΕΛ να κρατά την μπάλα και να προσπαθεί με οργανωμένες επιθέσεις να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και τον Ερμή να παίζει πιο συντηρητικά και να έχει ως πρόθεση να απειλήσει μέσω κάποιας αντεπίθεσης. Ο Μαύρου ήταν ο πρωταγωνιστής και στην πρώτη ευκαιρία που καταγράφηκε στο δεύτερο μέρος, όμως η (αμαρκάριστη) κεφαλιά που έπιασε στο 57’ κατέληξε στα χέρια του Βοζίνια. 

Επιπολαιότητα και αποβολή για Κεϊτά, δοκάρι για τον Ερμή
Στο 68’ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες, αφού ο ήδη χρεωμένος με κάρτα Κεϊτά έκανε ένα αχρείαστο φάουλ στον  Λεάντρο Σίλβα και άφησε την ομάδα του με δέκα. Τρία λεπτά αργότερα, ωστόσο, ο Ερμής είχε τεράστια ευκαιρία για να ξαναπάρει το προβάδισμα όμως το εκπληκτικό μακρινό σουτ του Φυλακτού σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Λύτρωση 
Λίγο μετά που τη γλίτωσε για λίγα εκατοστά, η ΑΕΛ λυτρώθηκε μετατρέποντας σε γκολ την πρώτη της ευκαιρία στο δεύτερο μέρος. Ο Ντόσσα Τζούνιορ εκμεταλλεύτηκε μια εκτέλεση κόρνερ και έπιασε ένα σουτ που κατέληξε στα δίχτυα, αφού κόντραρε και στα πόδια του Γκουλόν.

Δεν το «σκότωσε», δεν το πλήρωσε
Στο διάστημα που έμεινε η ΑΕΛ βρήκε όχι μία αλλά δύο ευκαιρίες να καθαρίσει το παιχνίδι, όμως τόσο ο Χουράδο, όσο και ο Μακρής δεν βρήκαν στόχο στα πλασέ που δοκίμασαν από εξαιρετικά πλεονεκτικές θέσεις σε 85’ και 90’ αντίστοιχα. Ο Ερμής, ωστόσο, δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Βοζίνια με αποτέλεσμα το 3-2 να μείνει μέχρι τέλους.

Συνθέσεις

ΑΕΛ: Βοζίνια, Ν. Τεϊξέιρα, Τζούνιορ, Α. Τεϊσέιρα, Γουίλερ, Γκαστανιάγα (70’ Μυτίδης), Αντάμοβιτς, Ντα Σίλβα (60’ Λ. Σίλβα), Τόρρες (19’ Ρομάν), Μακρής, Χουράδο.

Ερμής: Παπαδόπουλος, Μαλόν, Κουατζίκα, Ταραλίδης, Πηλέας, Γκουλόν (88’ Λύτρα), Φυλακτού, Μαρτίνιουκ, Ντίντακ (75’ Γεωργίου), Κεϊτά, Μαύρου (82’ Κατσιατή). 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο