Νέβιλ: «Όλοι οι οπαδοί να ενωθούν πίσω από αυτό που έκαναν εκείνοι της Γιουνάιτεντ»

Oι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήθελαν να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα κατά της οικογένειας Γκλέιζερ μετά από το πρόσφατο φιάσκο με τη συμμετοχή τους στην European Super League και το πέτυχαν με άγριο τρόπο. Εισέβαλαν στο «Ολντ Τράφορντ» μερικές εκατοντάδες εξ αυτών και προκάλεσαν καταστροφές, γεγονός που έφερε αναστάτωση για ώρες στον προγραμματισμό της Premier League και τελικά οδήγησε στην αναβολή του ντέρμπι των κόκκινων διαβόλων με την Λίβερπουλ που ήταν προγραμματισμένος για τις 18:30 (ώρα Ελλάδας) το απόγευμα της Κυριακής.

Αναμφίβολα, οι σκηνές χάους που έκαναν την εμφάνισή τους στο σπίτι της Γιουνάιτεντ δεν περιποιούν τιμή στο σύλλογο, με τον Γκάρι Νέβιλ να σπεύδει πάντως να δικαιολογήσει την επεισοδιακή συμπεριφορά των οπαδών και να ζητάει μάλιστα και από υποστηρικτές άλλων ομάδων να δημιουργήσουν ένα ενιαίο μέτωπο με εκείνους της ομάδας του Μάντσεστερ για να αποφευχθεί στο μέλλον κάθε πιθανότητα διάσπασης του ποδοσφαίρου.

«Δεν πίστευα ποτέ ότι ήταν εξαιρετικοί ιδιοκτήτες αλλά έχω δει ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και χειρότεροι ιδιοκτήτες από την οικογένεια Γκλέιζερ. Πιστεύω ωστόσο ότι όλοι οι οπαδοί του ποδοσφαίρου θα πρέπει να ενωθούν απόψε πίσω από αυτό που έκαναν οι φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αυτό που έκαναν πριν από δύο εβδομάδες ήταν επικίνδυνο για το αγγλικό ποδόσφαιρο, μην το ξεχνάμε αυτό. Προσπάθησαν να αποχωρήσουν κα να δημιουργήσουν μία κλειστή λίγκα που θα προκαλούσε πείνα σε αυτή τη χώρα σε κάθε άλλον ποδοσφαιρικό σύλλογο.

 

 

Αυτοί οι 15 σύλλογοι που θα έφτιαχναν την European Super League, θα έφευγαν από τα πρωταθλήματά τους και ουσιαστικά θα κατέστρεφαν την πυραμίδα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Αυτό είναι το σημαντικότερο, είναι ασυγχώρητο αυτό που έκαναν πριν από δύο εβδομάδες.

Πριν από δύο εβδομάδες η οικογένεια Γκλέιζερ προσπάθησε να μπει σε κάτι που θα έκανε ζημιά στην καρδιά του ποδοσφαίρου, για αυτό είναι επικίνδυνοι», τόνισε ο επί 19 συναπτά έτη παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και νυν τηλεσχολιαστής του Sky Sports, για να προσθέσει με νόημα:

«Ο Πέρεθ είναι επικίνδυνος, ο Ανιέλι, ο Λαπόρτα. Είναι επικίνδυνοι για το κόνσεπτ της ίσης ευκαιρίας και του fair play στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ας μην ξεχνάμε ποιο είναι το θέμα διαφωνίας. Σήμερα υπάρχει θυμός. Ελπίζω αύριο να μετατραπεί σε κινητοποιήσεις που θα οδηγήσουν σε μεταρρυθμίσεις και νέους κανονισμούς

Οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ πρέπει να δράσουν ως οι παππούδες του αγγλικού ποδοσφαίρου και όχι να προσπαθούν να φεύγουν με όλα τα χρήματα για αυτούς και αφήνονας την οικογένεια του ποδοσφαίρου να πεινάει».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο