Ισοφάρισαν, προκάλεσαν και έδειξαν τις προθέσεις τους

Κρίμα. Η ΑΕΛ προηγήθηκε με γκολ πέναλτι του Τσέποβιτς στο 69', όμως, οι Αζέροι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισαν με τον Ζουμπίρ και ψαλίδισαν τις πολλές πιθανότητες της ομάδας μας για πρόκριση στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ. Οι κίτρινοι του Ντούζαν Κέρκεζ έδειξαν ότι μπορούν και την ερχόμενη Πέμπτη στο Μπακού καλούνται να τα δώσουν όλα για την υπέρβαση. Τρίτο τέρμα για τον Τσέποβιτς σε ισάριθμα παιχνίδια και πρώτο γκολ στον Βοζίνια. Τραυματίστηκε και αντικαταστήθηκε από τον 4ο διαιτητή, ο Γκλένν Νίμπεργκ που στο πρώτο ημίχρονο στέρησε πέναλτι στην ΑΕΛ. Ένταση και προσωρινή διακοπή μετά το γκολ των Αζέρων λόγω προκλήσεων, οι οποίοι έδειξαν τις προθέσεις τους ενόψει του επαναληπτικού.

Η εξέλιξη του αγώνα

Άγευστο και χωρίς τίποτα το αξιόλογο μπροστά στις δυο εστίες ήταν το πρώτο ημίχρονο στην Αρένα. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι δυο ομάδες δεν έκαναν τελική προσπάθεια στο στόχο, ενώ το μοναδικό σουτ που καταγράφηκε –από τους Αζέρους- ήταν κακό και κατέληξε έξω.
ΑΕΛ και Καραμπάχ είχαν κατά κύριο λόγο το μηδέν στην άμυνα και κατά δεύτερο την... καταστροφή του πλάνου του αντιπάλου. Τα κατάφεραν και τα δυο, ωστόσο η μοίρα του ημιχρόνου θα μπορούσε να ήταν διαφορετική, αν ο Σουηδός διαιτητής υποδείκνυε στο 21ο λεπτό την παράβαση του Χουσεΐνοφ στον Τσέποβιτς.

Με κλασική ευκαιρία των Αζέρω ξεκίνησε το β’ ημίχρονο. Λίγα δευτερόλεπτα μετά που στήθηκε η μπάλα στη σέντρα, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκα κοντά στο γκολ, όμως, ο Τεσέιρα έβαλε το πόδι και απέκρουσε σε κόρνερ την κοντινή προβολή του Ζουμπίρ. Οι Αζέροι απείλησαν λίγο αργότερα (53’), όταν ο Ρομέρο έκανε το διαγώνιο σουτ και τον Βοζίνια να αποκρούει.

Η ΑΕΛ ανέβηκε, κέρδισε μέτρα και έβαλε πίεση από την άμυνα του αντιπάλου. Στο 61ο λεπτό η ομάδα μας έχασε κλασική ευκαιρία, όμως, η κοντινή προβολή του Τόρες σταμάτησε στο δοκάρι. Οι κίτρινοι συνέχισαν να προσπαθούν για το πολυπόθητο τέρμα και στο 69’ το σκορ άνοιξε στο γήπεδο της Λάρνακας. Ο Πελέ ανατράπηκε από τον Mογκομεντάλιεφ, ο Σουηδός έδειξε σωστά πέναλτι και ο Τσέποβιτς έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0.

Στη συνέχεια η ΑΕΛ διαχειρίστηκε πολύ καλά το υπέρ της αποτέλεσμα, δεν κινδύνεψε καθόλου μετά το γκολ, ενώ στο 84’ απείλησε με τον Μάζουρερ, αλλά η μπάλα πέρασε έξω στο πολύ καλό σουτ του.

Όλα αυτά μέχρι την έναρξη των καθυστερήσεων. Στο πρώτο από τα έξι λεπτά η Καραμπάχ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όμως, ο Μεντόγεβιτς λίγο πριν την τελική γραμμή έδιωξε την μπάλα, όμως, στο 90+3 ο Ζουμπίρ νίκησε τον Βοζίνια και έγραψε το 1-1.

Μετά το τέρμα ακολούθησε ένταση μεταξύ των παικτών, αλλά στο... παιχνίδι ήταν και οι οπαδοί της ΑΕΛ, οι οποιοι προκληθηκαν από τους Αζέρους. Ο διαιτητής κάλεσε τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση και να παιχτούν τα τελευταία τρία λεπτά του αγώνα.

Δεκαπέντε λεπτά μετά οι παίκτες επέστρεψαν, χωρίς να διαφοροποιηθεί κάτι. Ως εκ τούτου το 1-1 άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει του επαναληπτικού στο Μπακού σε μια ακριβώς εβδομάδα.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο