Εν τούτω... Νίκα!

Η Ανόρθωση ήταν η μεγάλη νικήτρια (0-1) του ντέρμπι στο ΓΣΠ, κερδίζοντας στη Λευκωσία την Ομόνοια μετά από τρία χρόνια. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε από τον Νίκα Κατσαράβα στο πρώτο ημίχρονο, με την "Κυρία" να βγάζει μία αντίδραση μετά την ήττα από την ΑΕΚ, σε αντίθεση με την Ομόνοια που συνεχίζει την κατρακύλα στο πρωτάθλημα.Στους 9 βαθμούς η Ανόρθωση, έμεινε καθηλωμένη στους επτά η Ομόνοια. 

Δείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του αγώνα

Εικόνα αγώνα:
Το αποτέλεσμα ημιχρόνου στο ντέρμπι του ΓΣΠ Ομόνοια-Ανόρθωση, έδωσε προβάδισμα στη φιλοξενούμενη ομάδα, με την «Κυρία» να βρίσκει τον τρόπο προς τα δίχτυα με τον Κατσαράβα στο 37’ για το 0-1. Αν και η Ομόνοια ήταν η ομάδα που είχε μία φλύραη κατοχή στο πρώτο 45άλεπτο, εντούτοις η Ανόρθωση πέτυχε ότι δεν πέτυχαν οι παίκτες του Μπεργκ, να βρουν δηλαδή τους χώρους να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. 

Στο 6ο και 7ο λεπτό οι δύο ομάδες σημείωσαν τις πρώτες τους τελικές στην αναμέτρηση με Ζαχαρίου και Ουάρνατα, δύο ευκαιρίες που προμήνυαν για μεγάλο παιχνίδι. Αντιθέτως όμως η ανούσια κατοχή της Ομόνοιας δεν έφερε γκολ για τους «πράσινους», με την ουσιαστική Ανόρθωση στην πρώτη της οργανωμένη επίθεση (Ντέλετιτς-Ουάρντα-Κατσαράβα) να λυγίζει τον Φαμπιάνο για το 0-1.

Νωρίτερα έψαξε το γκολ για της ομάδα της Αμμοχώστου και ο Κατσαράβα με σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό της Ομόνοιας και κατέληξε στη συνέχεια στην αγκαλιά του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα.

Έψαξε μία άμεση απάντηση η γηπεδούχος ομάδα μετά το γκολ που δέχθηκε, με το διαγώνιο σουτ του Ζαχαρίου, όμως ο Λόρια τον σταμάτησε με γροθιές. Το 0-1 ήταν το σκορ ημιχρόνου στο ντέρμπι του ΓΣΠ για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Με την έναρξη του β’ μέρους η Ανόρθωση πλησίασε το δεύτερο γκολ μετά την αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο 49’, όμως ο Φαμπιάνο έδειξε την κλάση του αποκρούοντας φανταστικά το σουτ του Ελλαδίτη.

Το γκολ για την Ανόρθωση της έδινε μεγάλη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι της και αυτό φαινόταν. Πέτυχε και στο 52’ ένα γκολ με τον Ρισβάνη όμως ορθώς ακυρώθηκε για οφσάιντ, με την Ανόρθωση μέχρι τη συμπλήρωση μίας ώρας να έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση.

Στο 60’ μετά από ωραίο συνδυασμό των ποδοσφαιριστών της Ομόνοιας, με τελικό αποδέκτη τον Παπουλή, ο οποίος έκανε το σουτ στη συνέχεια με την μπάλα να περνά ψηλά έξω. Δύο λεπτά αργότερα η Ομόνοια κατέγραψε στο παιχνίδι μεγάλη χαμένη ευκαιρία με κοντινό πλασέ του Λοϊζου, είχαμε όμως στη συνέχεια τεράστια απόκρουση από τον Λόρια, με τον Γεωργιανό να διατηρεί το μηδέν.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος συνέχιζε να βάζει δύσκολα στον Φαμπιάνο, όταν στο 70' ο Ελλαδίτης είχε μία τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Ανόρθωση, με σουτ στην κίνηση από τον ίδιο και τον Φαμπιάνο ν’ αποκρούει σωτήρια. 

Οι αλλαγές για τον Μπεργκ δεν βοήθησαν ουσιαστικά, αν και ο Παπουλής είχε κάποια φιλόδοξα σουτ, όμως δεν ήταν αρκετά ώστε να έρθει το γκολ για τους «πράσινους». Στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, σημειώθηκε και το δοκάρι της Ομόνοιας με κεφαλιά του Λανγκ. Οι αργές κινήσεις και η δυσκολία στο να βρει κενούς χώρους δεν της επέτρεψαν να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Η Ανόρθωση ήθελε την αντεπίθεση και την πέτυχε, φεύγοντας από το ΓΣΠ νικήτρια.

Οι συνθέσεις:

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Σεχού (75’ Ψάλτης), Λάνγκ, Γιούστε, Λέζιακς, Μπασιρού (81’ Παναγιώτου), Γκόμεθ (58’ Παπουλής), Μιξ, Λοίζου, Ζαχαρίου (58’ Ατιέμγουεν), Τσέποβιτς (81’ Κακουλής)

Ανόρθωση: Λόρια, Χούσμπαουερ, Ρισβάνης, Αραγιούρι, Κορρέια, Χούσμπαουερ, Αρτυματάς, Ουάρντα (82’ Αβραάμ), Ντέλετιτς (76’ Χριστοφή), Χριστοδουλόπουλος (82’ Ρουσιάς), Κατσαράβα (63’ Αντωνιάδης)

Κίτρινες: Ζαχαρίου, Τσέποβιτς / Αβραάμ

Κόκκινες:

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο