Ρετρό: Παίκτες που έγραψαν ιστορία, Άκης Ιωάννου

Για δέκα χρόνια περίπου ο Άκης Ιωάννου, που ήταν γνωστός απλά με το μικρό του όνομα, ήταν ο αριστερός αμυντικός της Ομόνοιας ο οποίος είχε κερδίσει την αγάπη και εκτίμηση των φίλων του τριφυλλιού για την σταθερή αγωνιστική του παρουσία αλλά και τον χαρακτήρα του. Ένας δυνατός αμυντικός που ξεχώριζε για την αγάπη του πρός την ομάδα, το πάθος και το πείσμα του δίνοντας πάντα τον καλύτερο εαυτό του για την Ομόνοια. Θεωρούμε πως αδικήθηκε σε ότι αφορά το θέμα Εθνική μια και δεν του δόθηκε ευκαιρία να παίξει με το εθνόσημο, την στιγμή που οι άλλοι τέσσερις συμπαίκτες του στην άμυνα ήταν στην Εθνική( Ν.Ελευθεριάδης, Κάττος, Πλουτής, Κώστας).

Ο Άκης άρχισε το ποδόσφαιρο στα 15 του χρόνια παίζοντας στον Κεραυνό Στροβόλου με προπονητή τον Κώστα Ταλιάνο. Το 1961 πήγε στην Ομόνοια στην οποία έμεινε για μια δεκαετία. Πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο και μια ασπίδα. Το πρωτάθλημα ήταν την περίοδο 1965-66 έχοντας ένα βαθμό περισσότερο από τον Ολυμπιακό και την καλύτερη άμυνα, με διαφορά, στο πρωτάθλημα. Στην ομάδα του τριφυλλιού έπαιξαν την χρονιά αυτή οι: Ν.Ελευθεριάδης, Πλουτής, Αντωνής, Κώστας, Δρόσος, Κάττος, Μελής, Άκης, Κ.Χριστοφόρου, Αντ.Γρηγορίου Έσσο, Ρ.Ευσεβίου, Α.Στεφάνου, Α.Χαραλάμπους, Στ.Ροτσίδης, Κούκος, Πέτρος.

Η Ομόνοια πήρε το κύπελλο την προηγούμενη χρονιά, το 1964-65, όταν κέρδισε στον τελικό 5-1 τον Απόλλωνα. Στον τελικό έπαιξαν οι: Ν.Ελευθεριάδης, Κάττος, Άκης, Κώστας, Αντωνής, Έσσο, Δρόσος, Αντωνάκης, Μελής, Κ.Χριστοφόρου, Κούκος. Στον τελικό έπαιξε και το 1968-69 αλλά έχασε από τον ΑΠΟΕΛ 1-0. Τότε Ομόνοια αγωνίστηκε με τους: Χριστάκης, Κάττος, Άκης, Κώστας, Λούκας, Ευσταθίου( 76’ Ρένος), Μήτσιος, Αντωνάκης, Α.Χαραλάμπους, Ν.Χαραλάμπους, Κανάρης( 62’ Δρόσος). Την

Ασπίδα Πάκκου την κατέκτησε το 1966 κερδίζοντας 3-1 τον Απόλλωνα.

Ο Άκης Ιωάννου έχει παίξει σε τέσσερα παιχνίδια στην Ευρώπη με την Ομόνοια. Το 1965 για το κύπελλο κυπελλούχων με τον Ολυμπιακό Πειραιώς από τον οποίο έχασε 1-0 στη Λευκωσία και έφερε ισοποαλία 1-1 στην Ελλάδα. Το 1966 για το κύπελλο πρωταθλητριών αντιμετώπισε την Γερμανική Μόναχο 1860 από την οποία γνώρισε την συντριβή εκτός έδρας 8-0 και έχασε και 2-1 εντός έδρας. Στα παιχνίδια αυτά αγωνίστηκαν οι: Ν.Ελευθεριάδης, Κάττος, Άκης, Πλουτής, Στεφάνου, Κώστας, Δρόσος, Έσσο, Κ.Χριστοφόρου, Αντ.Γρηγορίου, Μελής, Αντ.Κυριάκου, Α.Χαραλάμπους, Ν.Τσιαλής.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο