Δόξα - Πάφος 0-3: Τρίμπαλο και τρίποντο (και) στην Περιστερώνα!

Από τριάρα σε τριάρα «πετάει» η Πάφος, η οποία έχει ρίξει… άγκυρα στην κορυφή της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα CYTA 2022/23!

Μετά το 3-0 επί της ΕΝΠ η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ πήρε με το ίδιο σκορ (και σχεδόν πανομοιότυπο σενάριο!) τη νίκη επί της Δόξας και με 17 βαθμούς απολαμβάνει τη μοναξιά της πρώτης θέσης.

Για τους «γαλάζιους» ήταν το δεύτερο «διπλό» στη σεζόν, αλλά πρώτο μακριά από το «Στέλιος Κυριακίδης», ενώ το προσφυγικό σωματείο γνώρισε την τρίτη ήττα σε ισάριθμες αναμετρήσεις του στην Περιστερώνα, όπου ακόμη περιμένει το πρώτο του τέρμα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μια ισχυρή υποψηφιότητα για Όσκαρ μηδενικών συγκινήσεων, καθώς η γηπεδούχος δεν έφτασε ούτε σε ένα σουτ, η δε φιλοξενούμενη είδε τους Ντράγκομιρ (10’), Κβίντα (24’) και Ζάιρο (43’) να μην μπορούν να προβληματίσουν τον Σισκόβσκι.

Κι έπειτα ήλθε το 44ο λεπτό… Ο Ντράγκομιρ πάσαρε στον Βαλακάρι, ο οποίος εκτός περιοχής υποδέχτηκε την μπάλα με το δεξί δίνοντάς της ύψος και με μια αστραπιαία κίνηση γύρισε και σούταρε, πριν αυτή ακουμπήσει στο έδαφος, με το αριστερό στέλνοντάς την να «καρφωθεί» με μια καμπύλη τροχιά στην αριστερή γωνία του… εμβρόντητου Σισκόβσκι!

Ένα τέρμα ιδιοφυές σε σύλληψη και αριστουργηματικό σε εκτέλεση, κορυφαίο πιστοποιητικό της κλάσης του 23χρονου Φινλανδού.

Στις αρχές του δευτέρου μέρους ο Σισκόβσκι απέκρουσε διαδοχικά τα σουτ των Σεμέδο και Ικόκο, ενώ ο Κέρλα εξουδετέρωσε σε κόρνερ την κεφαλιά του Ζάιρο (48’).

Στο 77’ από συνδυασμό των Βαλακάρι και Ζάιρο ο Σεμέδο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε σωστά από τον VAR λόγω οφσάιντ στον Βραζιλιάνο επιθετικό. Το 0-2 ήλθε, εν τέλει, στο 81’ από κλέψιμο και ασίστ του Σεμέδο στον άρτι νεοεισελθόντα Αμπντουραχίμι, ο οποίος με εντός περιοχής φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Σισκόβσκι.

Προτού καταλαγιάσουν οι πανηγυρισμοί στην κερκίδα των φιλοξενούμενων, οι «γαλάζιοι» πέτυχαν το 3-0: από σέντρα του Σεμέδο ο Ζάιρο με ωραία προσποίηση «άδειασε» τον Αντενόν και με αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Σισκόβσκι.

ΔΟΞΑ - ΠΑΦΟΣ FC           0-3 (14.10)
Γήπεδο:
Κατωκοπιά - Επιστροφή / (Γλαύκος Κληρίδης)
Σκόρερ: 44’ Βαλακάρι, 81’ Αμπντουραχίμι, 83’ Ζάιρο
Διαιτητές: Μενέλαος Αντωνίου - Μάριος Καλογήρου, Κυριάκος Σωκράτους - Ιωάννης Χριστοδούλου
VAR: Δημήτρης Σολωμού / AVAR: Όμηρος Τζιωρτζής
Κίτρινες: Βαγέχο / Κανέ, Σεμέδο
ΔΟΞΑ (4-3-3): Σισκόβσκι - Στυλιανού, Κέρλα (62’ Μέσκα), Αντενόν, Καραμανώλης - Βαγέχο - Ίλιτς (87’ Σιαθάς), Μπένι (62’ Αμπντουλαχί) - Σόμπτσικ (62’ Ασαμόα), Ανάν - Σαντίκ.
ΠΑΦΟΣ (4-2-3-1): Άντος - Ικόκο, Μπάιριτς, Κβίντα, Ζουνίνιο - Κανέ (Χότσκο), Ντράγκομιρ – Τάνκοβιτς (86’ Ναμ), Βαλακάρι (80’ Αμπντουραχίμι), Σεμέδο (89’ Αλ Γκαντιουί) - Ζάιρο (86’ Χέσταντ).

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο