Αυγουστή: «Είχα μια μεγάλη πρόταση από την Ομόνοια... πετύχαμε τον στόχο μας»

Καλεσμένος στην εκπομπή της Ομόνοιας, TOTAL GREEN, ο προπονητής της ομάδας, Σωφρόνης Αυγουστή.

Οι σημαντικές του τοποθετήσεις:

Ήταν μια συλλογική προσπάθεια από όλους η κατάκτηση του Κυπέλλου. Ήταν ο στόχος που θέσαμε από την αρχή. Το έργο ήταν δύσκολο όμως οι παίκτες πέτυχαν αυτό τον στόχο. Αυτοί θα παίξουν στην Ευρώπη και θα τους βλέπει ο κόσμος. 

Για την πρόταση που είχε από την Ομόνοια:
Ήταν ξαφνική η πρόταση της Ομόνοιας. Έγιναν όλα γρήγορα. Θέλω να ευχαριστήσω ξανά τον πρόεδρο, Σταύρο Παπασταύρου και τον Δημήτρη Γρηγόρη. Δεν μπορείς να πείς όχι σε αυτή την μεγάλη πρόταση που είχα μπροστά μου. Αυτό που μου είπαν αρχικά ήταν, αν μπορώ να υλοποιήσω αυτό τον στόχο (του Κυπέλλου). Ξεκάθαρα απάντησα, σίγουρα και πρέπει να πετύχουμε αυτό τον στόχο. Μπορώ με την βοήθεια των παικτών. Όταν πήγα στην ομάδα, είχαμε εξαιρετική συνεργασία. Μπήκα άμεσα στο κλίμα. Ένας λόγος που καταφέραμε αυτή την επιτυχία, είναι ότι συνεργαστήκαμε όλοι μαζί. 

Το πρώτο πράγμα που με ανησύχησε ήταν το γήπεδο που δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Στους παίκτες δίνεις πληροφορίες και τους ανεβάζεις ψυχολογικά. Όταν περάσουν δύο προπονητές, δεν μπορεί ο τρίτος να βλέπει πρώρα αδυναμίες. Θέλαμε οι παίκτες να ευχαριστιούνται τις προπονήσεις. Πήγαμε μετά σε δεύτερο γήπεδο και κάναμε καλύτερες προπονήσεις. Βλέπαμε αναλυτικά τους αντιπάλους, ξέραμε την πρώτη ομάδα στο Κύπελλο αρχικά και ανταποκριθήκαμε. 

Ήμουν στην Καρμιώτισσα, ξεκίνησα στον ΑΠΟΕΛ. Γνώριζα την Ομόνοια και τους παίκτες. Έπρεπε να διορθώσουμε τις αδυναμίες που υπήρχαν και να γίνουμε ένα δυνατό σύνολο. Δεν πήγαν καλά τα πράγματα στο πρωτάθλημα. Ευτυχώς πετύχαμε το στόχο του Κυπέλλου και πάμε στην Ευρώπη. 

Όταν κερδίσαμε τον ΑΠΟΕΛ, πήραμε αυτοπεποίθηση, βοήθησε την ομάδα. Οι παίκτες πιστεύουν ότι μπορούν για το βήμα παραπάνω.

Αν δεν περνούσαμε, λόγω της αποβολής μου, θα είχα ευθύνη Θα στοίχησε στην ομάδα. Οι παίκτες τα κατάφεραν όμως. Γύρισαν τον αγώνα οι αντίπαλοι, και στο δεύτερο παιχνίδι με γεμάτο γήπεδο το έργο μας ήταν δύσκολο. Περάσαμε όμως, κάναμε την ανατροπή και περάσαμε στην επόμενη φάση. 

Πόσο βοήθησε η παρουσία της ομάδας στο πρώτο γρκουπ:
Κάναμε αλλαγές στους αγώνες πρωταθλήματος. Πιο ανταγωνιστικά τα παιχνίδια του πρώτου γκρουπ σε σχέση με το δεύτερο. Δώσαμε χρόνο σε όλους τους παίκτες. Αν δείτε τις αλλαγές μας στα δύσκολα παιχνίδια, θα δείτε ότι είχαμε ένα δυνατό σύνολο. Οι παίκτες ήθελαν ένα ΣΟΚ και ένα καλό αποτέλεσμα για να πιστέψουν στους εαυτούς τους. Σας είπα, δώσαμε πολλές πληροφορίες για τους αντιπάλους, βοήθησε. Με συλλογική προσπάθεια είδαμε τα παιχνίδια του Κυπέλλου, που ήταν ο στόχος. 

Δεν θα μιλήσω ατομικά, θα ήθελα να πάρω κάτι από όλους τους παίκτες. Ξεκουράσαμε παίκτες και στα κρίσιμα παιχνίδια πήραμε αυτό που θέλαμε. Υπάρχουν παίκτες με προσωπικότητα. Αυτό έπρεπε να κάνουμε. Έπρεπε να είμαστε απόλυτα έτοιμοι στα δύσκολα παιχνίδια, στα οποία είχαμε στόχο. 

Για τους νεαρούς απο τις ακαδημίες:
Υπάρχουν ποιοτικοί Κύπριοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα. Έχουν πάρει τίτλους και αγωνίστηκαν στην Ευρώπη. Δεν είναι τυχαία που είναι στις επιλογές τις πρώτης ομάδας. Βλέπουμε παίκτες από τις ακαδημίες. Οι προπονητές εκεί μας ενημερώνουν για όλα. Παίκτες που θα είναι κάλοι και μπορούν να ανταποκριθούν δεν μπορείς να μην τους ανεβάζεις. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στην Κύπρο. Ευρωπαϊκά παιχνίδια στην Κύπρο, πρέπει οι Κύπριοι να κρατάνε καλό ρυθμό και να είναι στο ίδιο επίπεδο με άλλους παίκτες που θα βρούμε απέναντι μας. 

Για ην πρόκριση με το ΑΠΟΕΛ :
Ήταν και τα προηγούμενα αποτελέσματα που έχει η ομάδα απέναντι στο ΑΠΟΕΛ. Ήταν ένα μέρος που έπρεπε να δουλέψουμε πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι. Βοήθησε την ομάδα να μπούμε στο γήπεδο και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Έπρεπε να παίξουμε ένα κάλο παιχνίδι και να προηγηθούμε όσο πιο γλήγορα και το καταφέραμε. Από εκεί και πέρα ήταν ένα ματς 50-50. Οι παίκτες έδειξαν χαρακτήρα, οι αλλαγές βοήθησαν και περάσαμε στον επόμενο γύρο. Μετά από μια ενέργεια του Μπεζούς, το τονίζω, κερδίσαμε τη μπάλα και μετά το πέναλτι.

Για τα παιχνίδια με την Πάφο στο κύπελλο:
Έπρεπε να πάω πίσω να δω το παιχνίδι της Πάφου με το ΑΠΟΕΛ όταν ήμουν εγώ στον πάγκο, επειδή τότε ήταν και πάλι ο Σαλγκάδο στον πάγκο. Στο πρώτο αγώνα είχαμε πολύ καλή παρουσία. Μείναμε με δέκα, μετά την αποβολή του Μπέζους ο οποίος όπως είπαμα βοήθησε με τον ΑΠΟΕΛ. Είχα ζητήσει μετά την βοήθεια του κόσμου για τον επαναληπτικό, όταν είναι εκδηλωτικοί βοηθούν τους ποδοσφαιριστές, ήταν σημαντικό να είναι στο γήπεδο. Ξέραμε ότι θα παίξει με αυτό τον σχηματισμό στον επαναληπτικό, πήρε θετικά αποτελέσματα.  Μπήκε καλά στον επαναληπτικό, πήρε προβάδισμα γρήγορα. Μετά από λίγο μπήκε ο κόσμος στο παιχνίδι και ήταν σημαντική η βοήθεια που έδωσε στους ποδοσφαιριστές. Ήταν κρίσημα τα λεπτά εκείνα. Βρήκαμε τα πατήματα μας πήραμε τον έλεγχο και ισοφαρίσαμε,εκεί άλλαξαν όλα. Δεν δεχθήκαμε πίεση από την Πάφο.

Για τον κόσμο:
Όταν έχεις αυτό το όπλο πρέπει να το εκμεταλλευτείς. Το βλέπουμε και στο εξωτερικό.  Η αντίδραση του κόσμου είναι πολύ σημαντική, όταν είναι αρνητική δεν μπορούν να του προσφέρουν τίποτα. Θα κάνουν χειρότερα τα πράγματα και χάνεις το παιχνίδι. 

Για τον τελικό και την κατάκτηση του τίτλου:
Ήταν καλύτερη η ΑΕΛ στα πρώτα λεπτά, είχαμε και τον Φαμπιάνο. Στην συνέχεια ανεβήκαμε και καταφέραμε να πάρουμε τελικά τον τίτλο του Κυπέλλου. Ήταν σημαντικό για εμένα, ήταν μια ημερομηνία που την κρατούσα γιατί είχα πάρει το πρώτο μου κύπελλο ξανά 24/5. Οι λεπτομέρειες ήταν με το μέρος μας. Είχαμε πιο ανταγωνιστικά παιχνίδια στα πόδια μας, ο ρυθμός μας δεν έπεσε. Η ποιότητα των ποδοσφαιριστών που είναι στην ομάδα έκανε την διαφορά.

Για τους πανηγυρισμούς:
Εκείνη την στιγμή ήταν το τέλος, ήταν όλα αυθόρμητα, η πίεση, δεν ήθελε να χάσω και πάλι ένα τίτλο. Πάντα έχω στόχο τη νίκη.

Για την επόμενη μέρα:
Ξεκίνησε ο προγραμματισμός, οι παίκτες ξέρουν πότε ξεκινά η προετοιμασία και που θα πάμε, περιμένουμε να δούμε από ποιο προκριματικό θα ξεκινήσουμε. Είναι σε διακοπές οι παίκτες, εμείς όμως τρέχουμε τον πογραμματισμό.

Για τα χαρακτηριστικά των παικτών που θέλει τη νέα σεζόν:
Πρέπει να φτιάξουμε ένα δυνατό σύνολο, να μπορέσουμε να έχουμε ποιότητα μακριά απο αδυναμίες. Όλοι θα βγούμε κερδισμένοι απο αυτό και ο κοσμος θα απολαμβάνει την ομάδα του. Θα είναι διαφορετικό πρωτάθλημα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί για τον μεγάλο μαθαρώνιο.  

Για τον τεχνικό διευθυντή:
Όλοι γνωρίζουν ότι για να αποδώσω πρέπει να είμαι καλά. Είμαι εδώ για να συνεργαστώ με τον οποιοδήποτε. Έχω πει ότι οι άνθρωποι στο Ηλίας Πούλλος ήταν κοντά μου και με βοήθησαν. Υπάρχει εξαιρετικός μηχανισμός γύρω απο την ομάδα. Ένας προπονητής πρέπει να είναι έτοιμος να δουλεύει στις προπονήσεις και ύστερα στα παιχνίδια. Το αγωνιστικό είναι αποκλειστικά θέμα του προπονητή και για αυτό με πληρώνει η διοίκηση

Για τις μεταγραφές και την ταχύτητα στον προγραμματισμό:
Ευχαριστούμε τον Σράντι. Να ξέρετε ότι αρκετοί καλοί παίκτες περιμένουν την τελευταία στιγμή. Θα προσπαθήσουμε σε μεγάλο βαθμό να κάνουμε κάποιες μεταγραφές μέχρι την προετοιμασία, σίγουρα δεν θα είναι έτοιμο όλο το ρόστερ. Είναι σημαντικό να έχουμε κάποιους παίκτες στην προετοιμασία για να ξέρουν την φιλοσοφία. Είναι το πιο σημαντικό για κάθε ποδοσφαιριστή να είναι στην προετοιμασία».

Το μήνυμα στον κόσμο:
Να ευχαριστήσω τον κόσμο. Γνώριζα ότι για να κερδίσω τον κόσμο έπρεπε να πετύχω αυτό τον στόχο. Απο εδώ και πέρα θα κρινόμαστε περισσότερο. Δεν έχουμε πρόβλημα να δουλέψουμε με πίεση για το πρωτάθλημα. Είναι στόχος που θέλω πολύ».

 

 

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο