ΑΠΟΕΛ – Πέτροκουμπ 1-0: Βήμα πρόκρισης με Μαρκίνιος

 

Ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε με 1-0 της Πέτροκουμπ στο ΓΣΠ, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Μαρκίνιος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 38’, το οποίο κέρδισε ο Ντράζιτς.

Οι γαλαζοκίτρινοι έκαναν ένα μικρό, αλλά σημαντικό βήμα πρόκρισης. Βέβαια το σκορ είναι εύθραυστο αλλά έχουν μπει οι βάσεις, και εάν προσέξουν στον επαναληπτικό της 30ης Ιουλίου στη Μολδαβία, τότε μπορούν να προκριθούν στον γ’ προκριματικό, κάτι που αυτόματα θα τους εξασφαλίσει και την παρουσία τους στην κύρια φάση του Κόνφερενς Λιγκ.

Το ματς:

Μόλις στο 7ο λεπτό οι γηπεδούχοι κατέγραψαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα. Ο Ντράζιτς εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην αντίπαλη άμυνα, μπήκε στην περιοχή, ελευθερώθηκε και βρήκε χώρο κάνοντας το σουτ, το οποίο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Μέχρι το ημίωρο δεν σημειώθηκε άλλη ευκαιρία. Στο 32’ ο Ντονγκαλά έκανε μια επικίνδυνη σέντρα στην περιοχή, ωστόσο ο Μαρκίνιος βρισκόταν ένα κλικ πιο πίσω από το να μπει στην πορεία της μπάλας.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ντονγκαλά και πάλι μετά από δεξιά πλαγιοκόπηση βρήκε τον Σαρφό, ο οποίος από θέση βολής στο ύψος της περιοχής δοκίμασε το σουτ, το οποίο όμως κόντραρε και κατέληξε στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Οι γαλαζοκίτρινοι συνέχισαν να προσπαθούν και να γίνονται απειλητικοί. Στο 36’ ο Σαρφό με μια εξαιρετική κάθετη βρήκε τον Ντράζιτς μέσα στην περιοχή, που στη συνέχεια προσπάθησε να ντριμπλάρει τον Σμαλενέα, ο οποίος έπεσε στα πόδια του Σέρβου επιθετικού και απομάκρυνε.

Ένα λεπτό αργότερα ο ΑΠΟΕΛ και πάλι με πρωταγωνιστή τον Ντράζιτς, κέρδισε πέναλτι μετά από σπρώξιμο του Μπορς. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μαρκίνιος στο 38’ με τον Βραζιλιάνο να στέλνει την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και έπειτα στα δίχτυα για το 1-0.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν, πρώτα με δυο σουτ του Πούσκας τα οποία σταμάτησαν στον Πέτροβιτς, και στη συνέχεια, στο 45+4’ με ένα επικίνδυνο παράλληλο γύρισμα του Αμπάνια, το οποίο πέρασε από όλους.

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους η Πέτροκουμπ κρατούσε περισσότερο τη μπάλα, με τον ΑΠΟΕΛ να οπισθοχωρεί και να δίνει χώρο στον αντίπαλο που βρήκε κάποιες τελικές προσπάθειες.

Στο 60’ οι Μολδαβοί είχαν καλή στιγμή με τον Άμπρος να σεντράρει βρίσκοντας τον Γιάρνταν, ο οποίος με στριφτή κεφαλιά έδωσε πορεία προς τα δίχτυα στην μπάλα ωστόσο ο Μπέλετς βρέθηκε σε ετοιμότητα και απέκρουσε στην κλειστή του γωνία.

Η πρώτη τελική του ΑΠΟΕΛ στο δεύτερο μέρος καταγράφηκε στο 70’ με ένα καλό αλλά άστοχο σουτ από τον Κιντιγιά.

Στο 82’ η Πετροκούμπ απείλησε με τον Πλάτικα, ο οποίος με ένα σουτ έστειλε τη μπάλα λίγα εκατοστά δίπλα από την εστία του Μπέλετς.

 

ΣΚΟΡΕΡ: Μαρκίνιος 38’ (π.)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 76’ Τεχέρα / 12’ Μ. Πλάτικα, 20’ Αμπάνια, 50’ Λούνγκου, 63’ Ντουάνια, 87’ Σ. Πλάτικα

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Πέτροβιτς, Σιπριάνο, Τεχέρα, Μαρκίνιος (89’ Κόρμπου), Σούσιτς, Κιντιγιά, Ντραζιτς (Ελ Αραμπί 65’), Σαρφό (Δώνης 65’), Κοσταντίνοφ, Ντογκαλά (82’ Μάιερ).

Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Κίττος, Μάιερ, Ελ Αραμπί, Δώνης, Θεοδώρου, Σατσιάς, Καττιρτζής, Τσεμπάκ, Κόρμπου, Αντωνίου, Πολυκάρπου.

ΠΕΤΡΟΚΟΥΜΠ: Σμαλενέα, Μούντρατς, Μπορς (65’ Ντέμιαν), Ντουάνια, Σ. Πλατίκα, Αμπάνια, Λούνγκου, Ι. Γιαρντάν, Άμπρος, Πούσκας, Μ. Πλατίκα (Λούπαν 57’).

Στον πάγκο: Κόβαλ, Ντέμιαν, Καρούντου, Λουπάν, Β. Γιαρντάν, Σειντού, Σάντου, Γιοσίποι.

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο