Ομόνοια - Εθνικός Άχνας 3-0: Ομαλή προσγείωση και αρχή με το «δεξί»

Ομαλή ήταν η… προσγείωση της Ομόνοιας στην κυπριακή πραγματικότητα, μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στην Ευρώπη.

Οι πράσινοι έκαναν πρεμιέρα στο νέο πρωτάθλημα με το δεξί, επικρατώντας με 3-0 του Εθνικού στο ΓΣΠ, χάρη στα γκολ των Χαραλάμπους και Αλιούμ. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι η ομάδα της Άχνας στάθηκε πολύ καλά βάζοντας δύσκολα στην Ομόνοια, και καταγράφοντας κάποιες πολύ μεγάλες ευκαιρίες.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο τις μεγάλες ευκαιρίες τις είχε ο Εθνικός, την ουσία ωστόσο είχε η Ομόνοια.

Στο ξεκίνημα του αγώνα η ομάδα της Άχνας έβγαινε με καλύτερες προϋποθέσεις στην επίθεση φτάνοντας μέχρι και την αντίπαλη περιοχή, στη συνέχεια ωστόσο η Ομόνοια βρήκε τα πατήματά της και έλεγξε καλύτερα τον ρυθμό.

Η πρώτη μεγάλη χαμένη ευκαιρία ήρθε στο 27’ και ήταν για τους φιλοξενούμενους με την κεφαλιά του Γκονζάλες να περνάει μόλις λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Φαμπιάνο.

Τρία λεπτά αργότερα, οι μπλε προειδοποίησαν ξανά, αυτή τη φορά με τη μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία του ημιχρόνου. Ο Νταλμείδα βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ ωστόσο αστόχησε.

Στην αμέσως επόμενη φάση η Ομόνοια άνοιξε το σκορ. Στο 32’ ο Χαραλάμπους από το ύψος της μεγάλης περιοχής κράτησε, βρήκε χώρο, εκτέλεσε και σκόραρε για το 1-0, στέλνοντας τους γηπεδούχους με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Στο β’ μέρος ο Εθνικός ήταν και πάλι η ομάδα με τις πιο κραυγαλέες ευκαιρίες. Στη μεγαλύτερη φάση του αγώνα για τη φιλοξενούμενη ομάδα, ο Μπονέτο με ένα σουτ εντός περιοχής έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναληπτική προβολή φάνηκε ότι υπήρχε ενδεχόμενο να είχε περάσει τη γραμμή, ωστόσο έπειτα από έλεγχο από το VAR, ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 77’ οι γηπεδούχοι ισχυροποίησαν το προβάδισμά τους, με τον Αλιούμ να αξιοποιεί την σέντρα του Κακουλλή και από κοντινή απόσταση πλάσαρε για το 2-0. Στο 86’ και πάλι ο Αλιούμ, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Στυλιανού, τσίμπησε την μπάλα, πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με ιδιαίτερη άνεση σημείωσε το 3-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

 

ΣΚΟΡΕΡ: Χαραλάμπους 32’, Αλιούμ 77’, 86’

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μασούρας 64’ / Οφόρι 17’, Γκονζάλες 54’

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -

 

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Ελάντερ, Κουλιμπαλί, Ατζίλι (72’ Αλιούμ), Στεπίνσκι (Κακουλλής 72’), Μασούρας, Μάριτς, Σίμιτς, Παναγιώτου (46’ Χαμάς), Κούσουλος, Χαραλάμπους (Εράκοβιτς 50’).

Στον πάγκο: Ουζόχο, Κυριακίδης, Ντιουνκού, Κίτσος, Σεμέδο, Κακουλλής, Λανγκ, Χαμάς, Μουσιαλόφσκι, Ανδρέου, Εράκοβιτς, Αλιούμ.

 

ΕΘΝΙΚΟΣ: Ολιβέιρα, Ντε Ιριόντο, Λίπσκι, Μπονέτο (Αντερέγκεν 80’), Παναγιώτου, Γκονζάλεζ (Πεχλιβάνης 65’), Ιωάννου, Στυλιανού, Μπαχανακ, Οφόρι, Νταλμέιδα (Μιλιντσεάνου 90+5').

Στον πάγκο: Μπογκατίνοφ, Παπαστυλιανού, Σούλης, Πεχλιβάνης, Εγκομίτης, Ντούμποβ, Μιλιντσεάνου, Βενιζέλου, Αντερέγκεν, Περδιος, Ανγκελόπουλος.

 

Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης

Α' Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Ιακώβου Χαράλαμπος

4ος Διαιτητής: Κωνσταντινίδης Αντώνης

VAR: Φωτίου Κωνσταντίνος

AVAR: Σωκράτους Κυριάκος

Παρατηρητής: Κυριάκου Αγγέλα

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο