Πάφος FC – Κλουζ 3-0: Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε!

Η Πάφος FC με επιβλητική και κυρίαρχη εμφάνιση επικράτησε της Κλουζ με 3-0 (Ζάζα 27’, Γκολντάρ 30’, Τάνκοβιτς 49’ (πεν.)) και προκρίθηκε στο league phase του Conference League γράφοντας ιστορία, αποδεικνύοντας ότι τα όνειρα είναι όνειρα μέχρι αυτά να πραγματοποιηθούν!

Καλύτερη σε ολόκληρο το παιχνίδι η Παφιακή ομάδα, η οποία δίκαια πανηγυρίζει τη νίκη-πρόκριση της με συνολικό σκορ 3-1. 

ΕΙΚΟΝΑ ΑΓΩΝΑ:

Λίγο έλειψε η Πάφος FC με το καλημέρα να ανοίξει το σκορ, με τον Ζάιρο να κλέβει στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα αλλά να μην μπορεί να ανοίξει το σκορ, με τον Πόπα να «κλέβει την μπουκιά» από το στόμα του Βραζιλιάνου καθώς δεν τον άφησε να τον ξεπεράσει.

Ο τρόπος με τον οποίο εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και αυτή η φάση έδωσε μια ώθηση στην Παφιακή ομάδα που είχε τον έλεγχο και την πρωτοβουλία στο παιχνίδι.

Στο 27ο λεπτό λοιπόν η υπεροχή «μεταφράστηκε» και σε τέρμα, με τον Ζάιρο να εκμεταλλεύεται το λάθος γύρισμα του Κεϊτά και με δικό του γύρισμα στην περιοχή να βρίσκει τον Ζάζα, ο οποίος με πλασέ άνοιξε το σκορ για το 1-0.

Δεν πέρασαν και πολλά λεπτά, με τον Γκολντάρ να πετυχαίνει με καρφωτή κεφαλιά το 2-0 έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Πέπε και να γέρνει την ζυγαριά της ψυχολογίας εξ’ ολοκλήρου προς το μέρος τους.

Στην πορεία η Παφιακή ομάδα διαχειρίστηκε κάπως το προβάδισμα της, με την Κλούζ να απειλεί στο 41ο λεπτό με σουτ από το ύψος της περιοχής, το οποίο έσωσε σωτήρια ο Ίβουσιτς.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο α’ μέρος πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Το πόδι δεν έφυγε από το «γκάζι» στο β’ μέρος, με τον Ζάζα να μπαίνει από τα αριστερά στην περιοχή, κερδίζοντας πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τάνκοβιτς, ο οποίος ήταν εύστοχος, κάνοντας το 3-0 στο 49ο λεπτό.

Το σκορ όπως ήταν λογικό έδωσε ακόμα μεγαλύτερη άνεση στην Παφιακή ομάδα, η οποία στην συνέχεια του αγώνα διαχειρίστηκε το προβάδισμα της, ψάχνοντας και ένα τέταρτο γκολ, την ίδια στιγμή που δεν απειλήθηκε παρά ελάχιστα.

Το πως κύλησε το παιχνίδι βόλεψε την Πάφο FC, η οποία στην πορεία και μέχρι το τελικό σφύριγμα διατήρησε το προβάδισμα της, πανηγυρίζοντας έτσι μια σπουδαία και ιστορική πρόκριση στο league phase του Conference League για πρώτη φορά στην ιστορία της. 

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

ΠΑΦΟΣ FC: Ίβουσιτς, Λουκάσεν, Γκολντάρ, Ποντέλο (Πηλέας 52’), Μπρούνο (Κορέια 72’), Σούνιτς, Πέπε (Ναμ 80), Ντράγκομιρ, Ζάζα (Νατέλ 72’), Τάνκοβιτς, Ζάιρο (Άντερσον 80’).

ΚΛΟΥΖ: Πόπα, Μόγκος, Μπόμπεν, Κρέσιτς, Καμόρα, Κεϊτά (Τζόκοβιτς 46’), Αρτεάν (Μουντεάνου 62’), Ταχτσίδης (Φίγκα 79’), Κορένιτσα (Καμαρά 62’), Μπιρλιγκέα, Νκολολό (Μπεούν 87')

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκολντάρ 60’, Μπρούνο 69’, Ντράγκομιρ 74’ / Πόπα 34’, Ταχτσίδης 66’, 83’

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΣΚΟΡΕΡ: Ζάζα 27’, Γκολντάρ 30’, Τάνκοβιτς 49’ (πεν.)

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο