Είπε «όχι» στην Ελλάδα κι έγραψε ιστορία στην Bundesliga!

Το είπε και το έκανε. Ο Φέλιξ Μπριχ δεν ήθελε να εγκαταλείψει την ενεργό δράση όταν δέχτηκε την ελληνική πρόταση για να αναλάβει αρχιδιαιτητής κι έγινε ο ρέφερι με τα περισσότερα ματς στην Bundesliga ever.

Πρόκειται για την κορυφαία ίσως σφυρίχτρα των ευρωπαϊκών γηπέδων εδώ και σχεδόν μία 20ετία. Πέρυσι τον Νοέμβριο, στο παιχνίδι Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Στουργκάρδη (1-2, 25/11/23), ο Γερμανός ρέφερι στάθηκε τρομερά άτυχος, καθώς υπέστη ρήξη χιαστού κι όλα έδειχναν ότι στα 48 του χρόνια θα έμπαινε μάλλον άδοξα τέλος στην καριέρα του. Φευ!

Ο Φέλιξ Μπριχ ήταν αποφασισμένος να εγκαταλείψει τα γήπεδα με... ψηλά το κεφάλι και το αποδεικνύει στην πράξη. Το περασμένο καλοκαίρι του όνομά του "έπαιξε" δυνατά για την Ελλάδα, καθώς φέρεται να αποτελούσε τη Νο1 επιλογή της ΕΠΟ για να αναλάβει τη θέση του αρχιδιαιτητή. Μάλιστα του έγινε και σχετική πρόταση, αλλά ο ίδιος αφού ευχαρίστησε, τόνισε πως δεν ήθελε να αποχωρήσει ακόμα από την ενεργό δράση. 

Στις 17 Αυγούστου επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του, σφυρίζοντας ένα ματς στο γερμανικό Κύπελλο (Άλεν-Σάλκε 0-2), ακολούθησε άλλο ένα στη 2η κατηγορία της Γερμανίας και το Σάββατο έγραψε ιστορία. Ορίστηκε να διευθύνει το Γκλάντμπαχ-Στουτγκάρδη 1-3 κι αυτό ήταν το υπ' αριθμόν 345 παιχνίδι του στην Bundesliga.

Πλέον ο 49χρονος διαιτητής είναι ο ρέκορντμαν στη μεγάλη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου, ξεπερνώντας τα 344 παιχνίδια του Βόλφγκανγκ Σταρκ, ο οποίος αποσύρθηκε πριν από επτά χρόνια. 

Ο Μπριχ μάλιστα έδωσε τη φανέλα του μετά το τέλος του αγώνα σε έναν νεαρό φίλαθλο που του τη ζήτησε, όπως συμβαίνει με όλους τους σταρ των γηπέδων. 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο