Ομόνοια - ΑΕΚ 1-0: Άντεξε στην πίεση και συνεχίζει απόλυτη!

Το γκολ του Εβάντρο Κόστα, οι επεμβάσεις του Φαμπιάνο και οι άμυνες του Νικόλα Παναγιώτου -μεταξύ άλλων- αποδείχθηκαν κομβικά σημεία για την Ομόνοια, έτσι ώστε να επιτύχει την τρίτη συναπτή επιτυχία της στον φετινό μαραθώνιο.

Η ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας επικράτησε με 1-0 της ΑΕΚ στο ΓΣΠ. Από ένα ημίχρονο για την κάθε ομάδα με την ΑΕΚ όμως στην επανάληψη να δημιουργεί αρκετούς κινδύνους μπροστά στην εστία του Φαμπιάνο.

Παρόλα αυτά το «τριφύλλι» άντεξε και παραμένει απόλυτο στον φετινό μαραθώνιο, καταγράφοντας «τρεις στις τρεις» νίκες στις πρώτες αγωνιστικές.

Από την άλλη η ΑΕΚ μέτρησε δεύτερη σερί ήττα μετά από αυτή που υπέστη από την Πάφο πριν τη διακοπή. Επόμενες υποχρεώσεις για τις δύο ομάδες, με Ανόρθωση για το «τριφύλλι» στις 21/9, με Εθνικό η ΑΕΚ την ίδια μέρα.

Το ματς:

Με το «καλημέρα» του αγώνα η ΑΕΚ «άγγιξε» το 0-1. Ο Φαμπιάνο πιέστηκε από τον Καμπρέρα στο 6’ και έκανε λάθος. Ο Ροντέν έκανε το σουτ όμως ο Βραζιλιάνος οριζοντιώθηκε και «διόρθωσε» το λάθος του με τον Λέδες να επιχειρεί νέο σουτ και να στέλνει τη μπάλα πάνω από την εστία.

Στο 18’ ήταν η σειρά της Ομόνοιας να απειλήσει. Από σέντρα του Σίμιτς από τα δεξιά, ο Στεπίνσκι έπιασε την κεφαλιά ανενόχλητος όμως δεν βρήκε στόχο. Πέντε λεπτά μετά όμως το «τριφύλλι» άνοιξε το σκορ.

Ο Σεμέδο ταλαιπώρησε την άμυνα της ΑΕΚ, έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Σίμιτς σε πρώτο χρόνο δεν κατάφερε να δώσει πορεία στη μπάλα προς την εστία, πράγμα που έκανε ο Εβάντρο στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Προσπάθησε να ανέβει η ομάδα του Μπεργκ στα τελικά στάδια του ημιχρόνου. Είχε κάποια μακρινά σουτ των Ροντέν (27’), Μιλίσεβιτς (28’) όμως η καλύτερή της στιγμή μετά το τέρμα καταγράφηκε στο 41’. Ο Φαμπιάνο όμως απομάκρυνε μετα πόδια στην κλειστή του γωνία, το σουτ του Φαράζ.

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει μια τελική με τον Καμπρέρα, η κεφαλιά του οποίου στο 48’ πέρασε πάνω από την εστία. Σαφώς πιο διεκδικητική η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ, απείλησε δις με μακρινά σουτ των Ροντέν (65’) και Καμπρέρα (66’) προτού αντιδράσει η Ομόνοια.

Σε αντεπίθεση από τα δεξιά, ο Σίμιτς έψαξε τον Σεμέδο στο ύψος του πέναλτι όμως ο Μιραμόν του «έκλεψε τη μπουκιά από το στόμα» απομακρύνοντας των κίνδυνο.

Η ΑΕΚ βρήκε γκολ στο 74’ με ωραία ενέργεια του Ανγκιέλσι που πέρασε νωρίτερα στο ματς όμως ο Πολωνός ήταν εκτεθειμένος. Η φάση του αγώνα καταγράφηκε στο 87’.

Ο Σολ επιχείρισε το σουτ, ο Φαμπιάνο έδιωξε ασταθώς και σε δεύτερο χρόνο από πολύ ο κοντά ο Ανκγιέλσκι νικήθηκε από τον Βραζιλιάνο κίπερ, ενώ δυο λεπτά μετά και πάλι σε προσπάθεια του Σολ απείλησαν οι Λαρνακείς, όμως ήταν άστοχος. Το γυριστό σουτ που έκανε δεν βρήκε στόχο με τη μπάλα να περνάει άουτ.

Ο Βραζιλιάνος κίπερ της Ομόνοιας είχε άλλη μια επέμβαση στο 90+1’ και έτσι το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα του Μάριου Χριστοφόρου.

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Ντιουνκού, Κουλιμπαλί, Σεμέδο (90+3’ Αλιούμ), Εβάντρο (59’ Κούσουλος), Στεπίνσκι (73’ Κακουλλής), Μάριτς, Σίμιτς, Χαμάς (90+3’ Ελάντερ), Παναγιώτου, Εράκοβιτς

Στον πάγκο: Ουζόχο, Κυριακίδης, Κίτσος, Ελάντερ, Λανγκ, Μουσιαλόφσκι, Χαραλάμπους, Νικολάου, Νεοφύτου

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Λέδες, Ροντέν (70’ Ανγκιέλσκι), Φαράζ, Μιλίσεβιτς, Πονς, Αϊτόρ (87’ Γκάμα), Εκπολό, Ρομπέρζ, Καμπρέρα (69’ Σολ), Μιραμόν (87’ Γκνάλι)

Στον πάγκο: Αλομέροβιτς, Παρασκευά, Σουάρεθ, Γκαρσία, Τσακόν, Δημητρίου, Ενρίκες, Ευρυπίδου

Ομόνοια - ΑΕΚ 1-0 (16/9)
Σκόρερ:  Εβάντρο (23’)
Κίτρινες: Κούσουλος, Ντιουνκού, Εράκοβιτς, Κακουλλής / Αϊτόρ, Αθανασιάδης
Κόκκινες:
Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
Α' Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
Β' Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας
4ος Διαιτητής: Λιοτατής Νικόλας
VAR: Maggioni Lorenzo
ΑVAR: Πέτρου Πέτρος
Παρατηρητής:  Ιωάννου Μιχάλης
Γήπεδο: ΓΣΠ
Εισιτήρια: 11404

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο