Η έκπληξη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και οι άλλες τρεις κερδισμένες της πρεμιέρας

Mε θρίαμβο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου σημαδεύτηκε η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών στο Χάντμπολ, κατά την οποία νίκες πανηγύρισαν επίσης ΑΠΟΕΛ, ΕΝΑΒ και Sabbianco Ανόρθωση.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο κάνοντας ανατροπή (σ.σ. έχανε με 14-13 στο πρώτο ημίχρονο) πήρε μεγάλο διπλό στο στάδιο «Κυριάκος Πίσσης» επί του Παρνασσού με 26-25 και έκανε θετικότατο ποδαρικό στη νέα σεζόν. Για την ομάδα του Ανδρέα Ανδρέου πρώτος σκόρερ ήταν ο Γιώργος Χιώνης, ενώ άλλα πέντε πρόσθεσε ο Αναγνωστόπουλος. Για τον Παρνασσό ο Ανδρέας Χατζησάββας έβαλε έξι και πέντε ο Νικόλας Καρκαλάτος.

Εντυπωσιακά ξεκίνησε την προσπάθεια για διατήρηση των κεκτημένων η Sabbianco Ανόρθωση, που επιβάλλοντας τον ρυθμό της από το πρώτο ημίχρονο (23-9) επικράτησε στο Σωτήρειο Αθλητικό Κέντρο του ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς με 42-19, στον αγώνα με τον οποίο έκλεισε η αυλαία της πρεμιέρας την Κυριακή (06/10). Μεγάλος πρωταγωνιστής για την «Κυρία» ο Ελευθέριος Σειρεκίδης, ο οποίος πέτυχε 11 τέρματα. Από πλευράς φιλοξενούμενων πρώτος σκόρερ με επτά γκολ ήταν ο Στέφανος Μελισσάς.

Στο ίδιο στάδιο, το Σάββατο, ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε 29-22 τον Προοδευτικό. Το ημίχρονο είχε λήξει στο ισόπαλο 14-14 με την ομάδα του Μαρκίδη να κάνει τη διαφορά στο β' μέρος με επιμέρους σκορ 15-8. Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Νταβιντέ Λαζάριν με πέντε γκολ, με τον Χαράλαμπο Σοφοκλέους των φιλοξενουμένων να πετυχαίνει επτά.

Τέλος, στο Λύκειο Αραδίππου η Ένωση Νέων Αγίας Βαρβάρας επικράτησε με 26 - 25 της τοπικής ομάδας, ΑΟ Αραδίππου (ημίχρονο 11-13 για τους φιλοξενούμενους), με τον Πέτρο Πούπα των νικητών να σκοράρει έξι τέρματα, ενώ πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους και γενικότερα στον αγώνα ήταν ο Σοφόκλη Πιερή Μιχαήλ με οκτώ γκολ.

Aποτελέσματα – 1η αγωνιστική
ΑΠΟΕΛ - Προοδευτικός 29-22
Παρνασσός - Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο 25-26
ΑΟ Αραδίππου - ΕΝΑΒ 25-26
Sabbianco Ανόρθωση - ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς 42-19

Βαθμολογία (Σε 1 Αγώνα)
1. Sabbianco Ανόρθωση 2
2. ΑΠΟΕΛ 2
3. Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο 2
4. ΕΝΑΒ 2
5. Προοδευτικός 0
6. Παρνασσός 0
7. ΑΟ Αραδίππου 0
8. ΑΟ ΚΝ Αγ. Τριμιθιάς 0

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο