Αγγλία-Ελλάδα 1-2: Γαλανόλευκο ΕΠΟΣ στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ!

Συγκλόνισε την υφήλιο η Ελλαδάρα! Τα ψυχωμένα παλικάρια του Γιοβάνοβιτς άλωσαν το Γουέμπλεϊ με γκολάρα του Παυλίδη στο 94’ και πήραν αδιανόητη νίκη στη μνήμη του αδικοχαμένου Τζορτζ Μπάλντοκ!

Η Ελλαδάρα έπαιξε λυσσασμένα στο «Γουέμπλεϊ» κόντρα στην υπερδύναμη Αγγλία και στο σοκ του θανάτου του άλλοτε συμπαίκτη τους, δεν μάσησε από την ισοφάριση του Μπέλιγκχαμ στο 87’ και με γκολάρα του Παυλίδη στο 94’ ξέρανε το σύνολο του Λι Κάρσλεϊ!

Συγκλονιστικές στιγμές στο φινάλε με τους ψυχωμένους παικταράδες να σπαράζουν σε κλάματα για τον φίλο τους που έφυγε από τη ζωή πριν από ένα 24ωρο, του αφιέρωσαν το τρίποντο και πανηγύρισαν παρέα με τους περισσότερους από 3 χιλιάδες οπαδούς!

Ο Παυλίδης είχε δώσει προβάδισμα στην Ελλάδα με φοβερό γκολ στο 49’, οι Άγγλοι ισοφάρισαν στο 87’ από το… πουθενά, αλλά η ψυχή αυτών των λιονταριών μίλησε στο φινάλε, αφού δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς! Ήταν για τον φίλο τους, τον συμπαίκτη τους, για τον δικό τους Γιώργο!

Στους 9 βαθμούς πλέον η «γαλανόλευκη» που σκόραρε για πρώτη φορά στην ιστορία της στο «Γουέμπλεϊ», ενώ η Αγγλία γνώρισε την εντός έδρας ήττα σε επίσημο ματς στο γήπεδό της μετά από σχεδόν δύο χρόνια!

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Με μαύρα περιβραχιόνια άπαντες όσοι βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο. Παίκτες και διαιτητές. Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ..

- Αρχίζει ο αγώνας. 

3' Ο Βλαχοδήμος έκανε μια εντυπωσιακή επέμβαση στο σουτ του Μπέλινγκχαμ εκτός περιοχής. 

5' Πρώτη καλή στιγμή για την Ελλάδα. Ο Τζόλης έβγαλε σε θέση βολής τον Παυλίδη όμως το σουτ που επιχείρησε ο φορ της Μπενφίκα πέρασε άουτ. 

8' Ωραία εκτέλεση φάουλ του Πάλμερ, λίγο άουτ η μπάλα. 

10' Τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα. Ο Πίκφορντ έκανε τραγικό λάθος εκτός περιοχής, ο Μπακασέτας έκλεψε την μπάλα και έκανε το σουτ προς την κενή εστία, όμως ο Κόλγουιλ με απίστευτη προβολή έσωσε πάνω στη γραμμή!.

11' Ο Μαυροπάνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Άγγλων όμως ήταν οφσάιντ. Δεν μετρά το γκολ. 

21' Ο Γιαννούλης έκανε το γύρισμα μέσα από την περιοχή, ο Μπακασέτας εκτέλεσε όμως η μπάλα χτύπησε στα σώματα των αμυνόμενων. 

22' Τεράστια φάση για την Αγγλία. Ο Μπέλιγκχαμ αδειάζει τον Μαυροπάνο και σπάει στο Πάλμερ ο οποίος ανάμεσα στο πέναλτι και τη μικρή περιοχή πιάνει το σουτ που φεύγει ψηλά άουτ και ενώ ήταν αφύλακτος!

30' Μεγάλη φάση για την Αγγλία! Υπέροχη μπαλιά στην άμυνα της Εθνικής που πιάνεται στον ύπνο, ο Γκόρντον κάνει την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά ενώ είναι αφύλακτος, η μπάλα περνά άουτ.

- Ημίχρονο στο «Γουέμπλεϊ»

- Αρχίζει το δεύτερο ημίχρονο. 

49' ΓΚΟΛ 0-1 Η ΕΛΛΑΔΑ. Ο Παυλίδης με μια περίτεχνη ενέργεια απέφυγε τους Άγγλους αμυντικούς και πλάσαρε τον Πίκφορντ για το 1-0 της γαλανόλευκης στο Γουέμπλεϊ! Το γκολ αφιερώθηκε τόσο από τον Παυλίδη όσο και από όλη την ομάδα στον Τζορτζ Μπάλντοκ. 

59' Σκοράρει ο Μασούρας, αλλά στο ξεκίνημα της φάσης ο Παυλίδης είναι σε θέση οφσάιντ.

61' Με την πρώτη του επαφή με την μπάλα απείλησε ο Ουότκινς που σούταρε εντός περιοχής και η μπάλα πέρασε μόλις πάνω από τη γαλανόλευκη εστία. 

78' Η σέντρα-σουτ του Αλεξάντερ-Άρνολντ μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ. 

83' Σκοράρει η Ελλάδα με τον Παυλίδη, υπάρχει όμως οφσάιντ. 

87' ΓΚΟΛ 1-1 ΙΣΟΦΑΡΙΖΕΙ Η ΑΓΓΛΙΑ. Ο Γουότκινς βρήκε τον χώρο από τα δεξιά, γύρισε την μπάλα και ο Μπέλιγκχαμ με φόρα νίκησε τον Βλαχοδήμο. 

90+4 ΓΚΟΛ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΞΑΝΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ 1-2. Ο Παυλίδης με ξερό σουτ μέσα από την περιοχή, εκτέλεσε τον Πίκφορντ για το προβάδισμα της Ελλάδας. 

ΤΕΛΟΣ ΑΓΝΩΑ. ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο