«Τους παίκτες που θέλαμε ως επί το πλείστον τους πήραμε - Θέλουμε Ευρώπη και μετά τα Χριστούγεννα»

Δηλώσεις από τον υπεύθυνο στρατηγικού σχεδιασμού της Ομόνοιας, Γιάννη Αναστασίου στο επίσημο κανάλι της ομάδας, Ομόνοια TV.

Οι τοποθετήσεις του:

«Προτιμώ πρωταγωνιστές να είναι ο προπονητής και οι παίκτες, θεωρώ ότι αυτοί είναι που πρέπει να μιλάμε, από την άλλη είναι καλό να βγαίνουν κάποια πράματα που αφορούν τη λειτουργία της ομάδας για να ξέρει ο κόσμος, γι αυτό είμαι και εγώ εδώ σήμερα».

«Η θέση που μου προσφέρθηκε ήταν μία πρόκληση για μένα, αρκετά ενδιαφέρουσα. Άρχισα ως προπονητής που εκεί είχα αναλάβει ένα κεφάλαιο αγωνιστικής διαχείρισης της ομάδας, όμως την ίδια ώρα είχα και την έγνοια για τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς. Αυτό που συνειδητοποίησα γυρίζοντας από τον ένα ρόλο στον άλλο, ήταν πόσο σημαντική ήταν η επικοινωνία και πόσο ξεκάθαροι θα ήταν οι ρόλοι του καθενός και ακόμη πιο σημαντικό ήταν το πως διαχειρίστηκε ο πρόεδρος την κατάσταση με το νέο προπονητή, να μας φέρει σε επικοινωνία και συνεννόηση από καιρό πριν. Πολύ καλός ο προπονητής, είχε μια μεγάλη εικόνα της ομάδας από τον Ιανουάριο και έτσι ήταν πιο εύκολο στο πως θα αρχίζαμε τη νέα σεζόν με τους νέους μας ρόλους».

Για την Χαρτς: «Είναι μια καλή ομάδα, ελπίζω ότι εμείς μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα. Αν παίξουμε όπως πρέπει είναι μια ομάδα που μπορούμε να κερδίσουμε».

Για το πρωτάθλημα: «Θα χαθούν από όλους βαθμοί. Θα πρέπει ακόμη και στην κακή σου μέρα να κερδίσεις. Οι ομάδες που είναι ψηλά είναι της ίδιας δυναμικότητας. Εμείς θα πρέπει με τις πιο μικρές ομάδες να παίρνουμε τους βαθμούς και να διαχειριστούμε καλά και το κεφάλαιο Ευρώπη».

Για τις αλλαγές στο ρόστερ: «Από την περίοδο της προετοιμασίας που τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά στα φιλικά και που δεν βάλαμε ούτε γκολ, εκεί ίσως να υπήρξε μια δυσαρέσκεια, όμως είχα πει στο νέο προπονητή, πως εφόσον δουλεύουμε σωστά να συνεχίσει τη δουλειά και τα σημαντικά είναι τα επίσημα παιχνίδια. Επίσης τους παίκτες που θέλαμε ως επί το πλείστον τους πήραμε, έτσι το πρόβλημα στα φιλικά ήταν καθαρά η χημεία μεταξύ τους. Θέλαμε το 90% του ρόστερ να το έχει στη διάθεση του ο προπονητής πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων κάτι που καταφέραμε και έτσι ήταν και για τον ίδιο μία πρόκληση να εφαρμόσει το παιχνίδι που ήθελε».

«Μια σεζόν θα έχει σκαμπανεβάσματα, αλλά στο τέλος γίνεται η σούμα αν τα καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχους που θέσαμε. Στην Πολωνία είπα για την Ευρώπη πως στόχος είναι να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται και αυτό φαίνεται να επιτυγχάνεται. Μπήκαμε στη League Phase κερδίσαμε ήδη τον πρώτο αγώνα και στόχος είναι να παίξουμε Ευρώπη και μετά τα Χριστούγεννα στην επόμενη φάση».

Για την μέχρι τώρα πορεία στο πρωτάθλημα: «Πάντα θα υπάρχει το ερώτημα αν θα μπορούσαμε για κάτι παραπάνω, όπως βεβαια θα υπάρχει και το αν θα μπορούσαμε και για κάτι λιγότερο. Το θέμα είναι η διαχείριση ιδιαίτερα μετά που θα τελειώσει και η Ευρώπη. Εγώ βλέπω πως όλες οι ομάδες ζορίζονται τώρα στην έναρξη, θα χαθούν βαθμοί και είναι δεδομένο. Το σημαντικό για μας είναι να κερδίζουμε τουλάχιστον τα παιχνίδια με τους θεωρητικά εύκολους αντιπάλους».

Για τη μεταγραφή Γιόβετιτς: «Η πρώτη προσέγγιση έγινε 19-20 Αυγούστου. Υπήρχε μεγάλη διαφορά στα θέλω. Μιλούσε ο προπονητής με τον παίκτη και σιγά-σιγά άρχισε να φαίνεται φως στο τούνελ. Διαχειριστήκαμε την περίπτωση γιατί το κυριότερο ήταν να μην διαταράξουμε ισορροπίες στα αποδυτήρια. Κάναμε την πρόταση και από τη στιγμή που και ο Στέφαν έδειξε διάθεση και θέληση, αποκτήσαμε έναν παίκτη με εμπειρία και παραστάσεις που θα βοηθήσει όχι μόνο την ομάδα αλλά και τους νέους παίκτες».

«Υπήρξαν προτάσεις για παίκτες μας το καλοκαίρι από άλλες ομάδες όμως δεν ήταν στα επίπεδα που θέλαμε για τους πάικτες που έχουμε. Πρέπει να βάζουμε τα θέλω μας μπροστά».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο