Το «μαύρο κουτί» του Άρη

Στο ίδιο γήπεδο, απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, ο Άρης είδε -με διαφορά σχεδόν τεσσάρων μηνών- να εκμηδενίζονται οι ελπίδες του για τους δύο εγχώριους τίτλους.

Τι άλλαξε; Το σκορ και η απόδοση. Ο αποκλεισμός στα πέναλτι (5-4) στον β’ γύρο του κυπέλλου (15.1) ήλθε in extremis και μετά από μια άκρως ανταγωνιστική εμφάνιση κόντρα στην Πάφο, η οποία την περασμένη Κυριακή κονιορτοποίησε την «ελαφρά ταξιαρχία» με 4-0 κατακτώντας το παρθενικό πρωτάθλημα στην ιστορία της.

Πλην συγκλονιστικού απροόπτου, η «ελαφρά ταξιαρχία» θα ολοκληρώσει τη σεζόν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και, στο ευνοϊκό γι’ αυτήν σενάριο, θα (δει την Πάφο να κάνει το νταμπλ και θα) πάρει το «καλό» εισιτήριο της Κύπρου (βλέπε έξοδος στο Γιουρόπα Λιγκ) για την Ευρώπη.

Το πρόσημο θα είναι συνολικά θετικό, η τελική «γεύση» από τη σεζόν ωστόσο θα είναι πικρή. Παρά την υλοποίηση ηχηρών μεταγραφών (Κβιλιτάια, Γκόλντσον), τη μόλις μια ήττα στην α’ φάση και τις επιμέρους βελτιώσεις στο παιχνίδι του ο λεμεσιανός σύλλογος μάλλον έμεινε αγωνιστικά στάσιμος.

Την περασμένη περίοδο, παρά την κόπωση από τη συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, η ομάδα του Αλεκσέι Σπιλέβσκι και καλύτερη μπάλα έπαιξε και περισσότερες αγωνιστικές στην κορυφή πέρασε.

Τι έφταιξε και η προσδοκώμενη πρόοδος απουσίασε; Το SPORTIME αναλύει:

->Από τους νεοφερμένους τη διαφορά έκαναν μόνον οι Γκόλντσον (από το καλοκαίρι) και Μαρχίεβ (από τον χειμώνα). Ο Κβιλιτάια ήταν σκιά του εαυτού του, Κορέια, Σαρφό και Γκάουσταντ αποδείχθηκαν χρήσιμα συμπληρώματα (αλλά έως εκεί).

->Η αποχώρηση/παραχώρηση των Σουμάνσκι, Σάβο, Ζόκε, Μουσούντα, Σεμέντο, Σανέ αφαίρεσε βάθος από το ρόστερ και αυτό είχε το τίμημά του σε φρεσκάδα και συναγωνισμό.

->Ο Σπιλέβσκι αντιλήφθηκε μετά το πρώτο μισό της σεζόν ότι ο Σαρφό δεν είναι (ακόμη) ο νέος Ζόκε (εξ ου και η απόκτηση Μαρχίεβ), ενώ στο δεύτερο μισό άφησε την ομάδα του με μοναδικό δεξιό μπακ τον Μποάκι επιμένοντας στη χρησιμοποίηση του Γιαγκό ως (αριστερού!) στόπερ.

->Ο Λευκορώσος χρεώνεται επίσης την «εξαφάνιση» των Ουρόσεβιτς, Μάτισικ και Μπράουν, τη μη απόκτηση ενός δεκαριού (που θα διεύρυνε τις τακτικές επιλογές του και θα έκανε πιο απρόβλεπτη την ομάδα του) και την απουσία τακτικής ευελιξίας, όταν το 4-4-2 έπαψε να αποδίδει τα αναμενόμενα.

->Κοκόριν, Γκομίς, Μπένγκτσον, Μαγιαμπέλα και Μοντνόρ είτε παρέμειναν στάσιμοι είτε εμφανίστηκαν χειρότεροι σε σύγκριση με την περασμένη περίοδο -υπερβολικά πολλές βασικές μονάδες, προκειμένου αυτό να περάσει δίχως επιπτώσεις στην απόδοση της ομάδας.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο