Δασκαλάκης: «Τελευταία ευκαιρία του ΑΠΟΕΛ, θα είναι αποτυχία αν δεν περάσει»

Για τον «τελικό» του ΑΠΟΕΛ απέναντι στην Καραμπάχ μίλησε στο Ράδιο Πρώτο ο παλαίμαχος παίκτης της ομάδας και νυν προπονητής Δημήτρης Δασκαλάκης.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το παιχνίδι με την Καραμπάχ: «Είναι η τελευταία ευκαιρία του ΑΠΟΕΛ. Με όχι καλό αποτέλεσμα είναι πολύ πιθανό να μην έχει ελπίδες. Από τη στιγμή που τόσα χρόνια είναι στους ομίλους και βάσει αντιπάλων θα είναι αποτυχία αν δεν περάσει, από τη στιγμή που οι ομάδες που έχει να αντιμετωπίσει δεν είναι τόσο καλές. Φάνηκε ότι ήταν ισάξιες».

Για το τι πρέπει να κάνει ο ΑΠΟΕΛ για να πάρει το ζητούμενο: «Πρέπει να έχει καλή αμυντική λειτουργία γιατί η Καραμπάχ είναι ομάδα που σκοράρει. Πρέπει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα. Έχει την ποιότητα να κερδίσει και το έχει αποδείξει και εκτός έδρας με την Καραμπάχ. Το ότι δεν είχε παίξει πολλά παιχνίδια δεν βοήθησε για να σταθεροποιήσει την απόδοσή του. Τώρα που έχει ροή νομίζω ότι θα βοηθηθεί. Οι καλές εμφανίσεις δεν έχουν έρθει όμως είναι πολύ σημαντικό να πάρει αποτέλεσμα. Το να παίξει καλό ποδόσφαιρο δεν παίζει ρόλο στο σημερινό παιχνίδι».

Για το πόσο εφικτό είναι να πάρει τη νίκη χωρίς καλή απόδοση: «Ποιοτικά ο ΑΠΟΕΛ έχει τους παίκτες. Είναι και στα πόδια τους, να καταλάβουν ότι είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι και να ακολουθήσουν το πλάνο του προπονητή. Να μην ξεχνάμε ότι έχει και το εκτός έδρας ματς με την Ντουντελάνζ».

Για το σύστημα που πιστεύει ότι θα είναι το καλύτερο: «Και με τρεις στην άμυνα είναι καλό σύστημα. Τα συστήματα απλά υπάρχουν εκεί. Ο προπονητής θεωρεί ότι πρέπει να παίξει με τρεις, ξέρει καλύτερα απ’ όλους μας. Δεν νομίζω να κάνει πολλές αλλαγές στην εντεκάδα. Ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται τον κορμό του για να μπορέσουν να έχουν ροή. Συνεχόμενες αλλαγές δεν βοηθούν μια ομάδα να σταθεροποιήσει την απόδοσή της».

Για τον Τάμαρι: «Είναι παίκτης που είχε επιβαρυνθεί ιδιαίτερα την προηγούμενη περίοδο. Στο προηγούμενο παιχνίδι ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Είναι βαρόμετρο για τον ΑΠΟΕΛ όμως δεν είναι μόνο ο Τάμαρι. Ο ΑΠΟΕΛ έχει πολλούς αξιόλογους ποδοσφαιριστές και είναι λάθος να στηρίζεται μόνο στον Τάμαρι. Σίγουρα χρειάζονται οι εξάρσεις παικτών όπως και του Τάμαρι».

Για τον κόσμο και κατά πόσον είναι βαρόμετρο: «Νομίζω πως ναι. Είναι υποχρέωση του ΑΠΟΕΛίστα να πάει στο γήπεδο. Δεν είναι ο ίδιος παλμός όπως με το όταν έχεις δίπλα σου τους οργανωμένους, όμως αν θέλει ο κόσμος να βοηθήσει θα βοηθήσει. Είναι απαιτητικός ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ. Από την άλλη όταν υπάρχουν τόσο κρίσιμα παιχνίδια είναι υποχρέωση των οπαδών να πάνε».

Για τον ίδιο: «Είχα την περσινή μου εμπειρία σαν βοηθός και υπηρεσιακός στον Ερμή. Όπως πολλοί προπονητές έτσι κι εγώ περιμένουμε την ευκαιρία μας».

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο