Της πήρε τον αέρα και το αήττητο 

Το «Αμμόχωστος» ήταν και φέτος ανυπέρβλητο εμπόδιο για την ΑΕΚ. Η Νέα Σαλαμίνα κέρδισε και φέτος την ομάδα της Λάρνακας με 1-0 χάρη στο τέρμα του Κίνγκσλεϊ και την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα. Δοκάρι είχαν οι κιτρινοπράσινοι με τον Χέφελ. 

Η εξέλιξη του αγώνα

Μηδέν στο ημίχρονο

Χωρίς καμία καλή φάση και την ΑΕΚ να μην κάνει σουτ εντός ή εκτός εστίας, ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο στο «Αμμόχωστος». Η Σαλαμίνα έκανε τρία σουτ χωρίς καμία τύχη. 

Οι δυο ομάδες πιστές στο αμυντικό τους πλάνο δεν επέτρεψαν να απειληθούν οι τερματοφύλακες τους, ενώ παρά την προσπάθεια τους καμία δεν κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό της. 

Καλύτερη η ΑΕΚ, γκολ η Σαλαμίνα

Στο 2ο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν καλύτερος, αλλά και πάλι χωρίς τη μεγάλη φάση. Η ΑΕΚ ήταν πιο απαιτητική, έψαξε περισσότερο το τέρμα, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Κίσσα. Σε αντίθεση με τη Σαλαμίνα που μέχρι το 75’ ήταν σχεδόν ανύπαρκτη επιθετικά, αφού έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο κλείσιμο των διαδρόμων προς την περιοχή της. 

Ωστόσο τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν σε λίγα λεπτά. Οι ερυθρόλευκοι στο 78’ έστειλαν το προειδοποιητικό μήνυμα. Στην καλύτερη φάση του αγώνα ο Μαριάνοβιτς με κεφαλιά υποχρέωσε τον Τόνιο σε μεγάλη απόκρουση, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει στην αμέσως επόμενη φάση. Ο Κίνγκσλεϊ βρέθηκε στην περιοχή και με δυνατή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. 

Η ΑΕΚ υποχρεωτικά ανέβηκε και έψαξε την ισοφάριση και την… άγγιξε στο 83’ όταν ο Τρισκόφσκι με σέντρα σουτ, ανάγκασε τον Κίσσα σε σωτήρια επέμβαση. 

Στο 86’ η Σαλαμίνα έχασε ευκαιρία με τον Κίνγκσλεϊ να κλειδώσει το τρίποντο, ενώ δυο λεπτά μετά ο Χέφελ σημάδεψε το δοκάρι του Κίσσα. 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο