Η Δόξα συμβιβάστηκε στο 2-2 με τον... Αγκάνοβιτς!

Δίχως νικητή ολοκληρώθηκε το πρώτο χρονικά παιχνίδι του πρωταθλήματος CYTA για το 2020. Στο Μακάρειο Δόξα και ΑΕΛ έμειναν στο 2-2, το οποίο δεν βοηθά ιδιαίτερα ούτε τη μεν στη μάχη για την παραμονή, ούτε τη δε στην κούρσα για μια θέση στην πρώτη τετράδα.

Θυμηθείτε εδώ το Live του αγώνα:
https://sportime.sigmalive.com/56754_live-doxa-ael-2-2

Κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο, στο πρώτο αυτή του Έντουαρντ Ερανοσιάν πέτυχε δύο τέρματα εκμεταλλευόμενη τις αμυντικές αδυναμίες των φιλοξενουμένων, ενώ η αντίστοιχη του Ντούσαν Κέρκεζ ευτύχησε να έχει σε καλή βραδιά τον Αγκάνοβιτς, ο οποίος με δύο προσωπικά τέρματα της γλίτωσε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Στο πρώτο ημίχρονο η Δόξα ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 9’ με πέναλτι που έκανε στον Ζε Βαλέντε ο Γκαθτανιάγα κι αξιοποίησε ψύχραιμα ο Κάρλος. Η οικοδέσποινα «άγγιξε» το 2-0 σε δύο περιπτώσεις με τον Ζορζίνιο (10’, 18’ δοκάρι) και εν τέλει το πέτυχε στο 28 με τον Ίταλο, ο οποίος μετά από σέντρα του Κάρλος εκμεταλλεύτηκε αδυναμία της αντίπαλης άμυνας ν’ απομακρύνει την μπάλα.

Η ΑΕΛ μείωσε στο 34’ με ατομική ενέργεια του Αγκάνοβιτς, ενώ στο τελευταίο λεπτό του πρόσθετου χρόνου σκόραρε και ο Χουράδο, ωστόσο το τέρμα του ακυρώθηκε από τον διαιτητή για φάουλ στον Μπόλιεβιτς.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν το δεύτερο ημίχρονο με τη… φούρια που ολοκλήρωσαν το πρώτο, βοηθούμενοι και από τις διορθωτικές κινήσεις του Ντούσαν Κέρκεζ. Η πίεσή τους απέδωσε καρπούς στο 67’, όταν ο Αγκάνοβιτς σημείωσε ένα τέρμα-φωτοτυπία του πρώτου και ισοφάρισε. Ακολούθως και οι δύο ομάδες επιζήτησαν το 3-2, ωστόσο μ’ εξαίρεση ένα σουτ του Καρλίτος (75’) ουδεμία το πλησίασε.

Όπως και στο πρώτο μέρος, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για μια απόφαση του διαιτητή, καθώς στο 95' ο Τραϊτσέφσκι γκρέμισε εντός περιοχής τον Αγκάνοβιτς, αλλά ο Ανδρέας Κωνσταντίνου άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί.

ΔΟΞΑ - ΑΕΛ            2-2 (03.01)
Γήπεδο:
Μακάρειο
Σκόρερ: 9’ πέν. Κάρλος, 28’ Ίταλο / 34’, 67’ Αγκάνοβιτς
Διαιτητές: Ανδρέας Κωνσταντίνου - Μιχάλης Σωτηρίου, Όμηρος Τζιωρτζής - Γιώργος Νικολάου
Κίτρινες: Τραϊτσέφσκι / Γκαθτανιάγα, Γουίλερ, Αντάμοβιτς
ΔΟΞΑ (4-2-3-1): Γκρεμσλ - Μέσκα, Τραϊτσέφσκι, Χριστοφή, Νελσίνιο - Μπόλιεβιτς, Χαραλάμπους - Ζε Βαλέντε, Κάρλος - Ίταλο (63’ Καρλίτος), Ζορζίνιο.
ΑΕΛ (4-1-4-1): Βοζίνια - Κυριάκου, Αντ. Τεϊσέιρα, Ράσο, Αβραάμ (73’ Αντωνίου) - Γκαθτανιάγα - Ν. Τεϊσέιρα (46’ Γουίλερ), Γερολέμου (56’ Αντάμοβιτς), Αγκάνοβιτς, Μαέ - Χουράδο.

 

 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο