Μπρέσια - Λάτσιο 1-2: Με λυτρωτή Ιμόμπιλε!

Ποδαρικό στο 2020 με σπουδαία νίκη για τη Λάτσιο, που επικράτησε με 2-1 της Μπρέσια στο «Μάριο Ριγκαμόντι» χάρη σε γκολ του Τσίρο Ιμόμπιλε στις καθυστερήσεις.

Οι γηπεδούχοι ήθελαν τη νίκη για να πάρουν βαθμολογική ανάσα και να… ξεκολλήσουν από τις θέσεις του υποβιβασμού, οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να φύγουν από τη Λομβαρδία με το τρίποντο για να μείνουν κοντά στις πρωτοπόρους Ίντερ και Γιουβέντους. 

Και το κατάφεραν οι «λατσιάλι» χάρη στον φανταστικό φέτος Τσίρο Ιμόμπιλε, o οποίος είναι «σαρωτικός» τη φετινή σεζόν και κρατά ψηλά την ομάδα του. 

Στο 7ο λεπτό ο Kαϊσέδο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, μετά την πάσα του Ιμόμπιλε, αλλά ήταν ελάχιστα εκτεθειμένος και το γκολ δεν μέτρησε. Ωραία ενέργεια του Λούλιτς στο 14’, αλλά το σουτ του πέρασε τελικά λίγο άουτ. 

Λάθος του Κορέα, κλέψιμο από τον Μπιζόλι, η μπάλα έφτασε στον Μπαλοτέλι, ο Λουίζ Φελίπε είχε μείνει… άγαλμα και ο Ιταλός επιθετικός των γηπεδούχων έκανε το 1-0 νικώντας τον Στρακόσα, στην πρώτη φάση που έκανε η Μπρέσια στο παιχνίδι. 

Kεφαλιά του Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς, μετά από εκτέλεση κόρνερ, πέρασε λίγο έξω στο 26’, σουτ του Καϊσέδο στο 32’ δεν δυσκόλεψε τον Γιόρονεν. 

Στο 39ο λεπτό ο Τσιστάνα είδε την κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Καϊσέδο στην περιοχή, ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι υπέρ των «λατσιάλι», το εκτέλεσε ο Ιμόμπιλε και ισοφάρισε σε 1-1. 

Η Μπρέσια πλησίασε στο 2-1 με τον Μπίζολι στο 53ο λεπτό, αλλά ο Στρακόσα έδιωξε δύσκολα και στο 55’ η Λάτσιο «απάντησε στις χαμένες ευκαιρίες με τον Λούλιτς να μην μπορεί να νικήσει τον Γιόρονεν. 

Χαμένη ευκαιρία των «λατσιάλι» και στο 67ο λεπτό με τον Κορέα, οι γηπεδούχοι έπαιζαν μαζική άμυνα στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι ήταν γενικά προβλέψιμοι και χωρίς φαντασία στο παιχνίδι τους  και χρειάστηκαν τελικά το γκολ του Ιμόμπιλε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων για να φύγουν με την υπερπολύτιμη νίκη! 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μπρέσια (Εουτζένιο Κορίνι):  Γιόρονεν, Σαμπέλι, Σανθεγιόρ, Τσιστάνα, Μπίζολι, Τονάλι (81’ Σεμπρίνι), Ματεγιού, Ρόμουλο, Σπάλεκ (46’ Βιβιάνι), Μπαλοτέλι, Τορεγκρόσα (42’ Mανγκραβίτι).

Λάτσιο (Σιμόνε Ιντζάγκι): Στρακόσα, Λουίζ Φελίπε, Ατσέρμπι, Ράντου (59’Γιόνι), Λατζάρι, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Παρόλο (59’Κατάλντι), Λούλιτς (75’ Άντερσον), Κορέα, Καϊσέδο, Ιμόμπιλε.

Πηγή: Sdna.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο