«Διαφορετική η δουλειά του προπονητή στην Πρέμιερ Λιγκ»

Πρόσφατα δημοσιεύματα ανέφεραν πως οι Άγιοι σκοπεύουν να «δέσουν» με νέο συμβόλαιο τον Ραλφ Χάσενχιουτλ, μετά από την καλή πορεία που έχει ο σύλλογος υπό τις οδηγίες του, με βάση τα δεδομένα του κλαμπ.

Από την πλευρά του, ο ίδιος ο πρώην τεχνικός της Λειψίας τόνισε πως απολαμβάνει την εμπειρία του να προπονεί μια ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ. Οι δηλώσεις του έγιναν με αφορμή την απόφαση του Γιούργκεν Κλίνσμαν να παραιτηθεί από το πόστο του προπονητή της Χέρτα Βερολίνου μετά από 76 μέρες θητείας, λόγω διαφωνιών με τη διοίκηση της ομάδας.

Ο Αυστριακός μάνατζερ της Σαουθάμπτον μίλησε και για τις διαφορές μεταξύ του αγγλικού και του γερμανικού πρωταθλήματος:

«Δεν μπορώ να πω ότι καλείσαι να αποφασίσεις για λιγότερα πράγματα εδώ (σ.σ. εννοεί στην Αγγλία σε σχέση με τη Γερμανία). Το αντίθετο συμβαίνει, καθώς έχεις μεγαλύτερες ευθύνες και για περισσότερα πράγματα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ήθελα να έρθω εδώ.

Με εκπλήσσει ότι κάποιος αποφάσισε να είναι προπονητής στη Γερμανία και μετά τον εξέπληξαν οι παραδόσεις που έχουν εκεί (σ.σ. με αφορμή τον Κλίνσμαν). Είναι νορμάλ να έχεις έναν τεχνικό διευθυντή που κάθεται στον πάγκο. Δεν γνωρίζω ακριβώς τι συνέβη στο Βερολίνο. Γενικώς, όταν πάω σε έναν σύλλογο στη γερμανία, οφείλω να γνωρίζω ποιες είναι οι παραδόσεις εκεί.

Είναι διαφορετικά στην Αγγλία. Έχεις μια διαφορετική δουλειά να κάνεις εδώ και όπου πηγαίνεις πρέπει να γνωρίζεις τι ισχύει εκεί. Σε γενικές γραμμές το πρώτο πράγμα που κάνεις σαν μάνατζερ είναι το να τους φέρεις όλους κοντά ώστε να είναι επιτυχημένο το σύνολο που δημιούργησες.

Μου άρεσε το να δουλεύω στη Γερμανία, ξέρω τι πρέπει να κάνω εκεί. Μετά από μια επιτυχημένη περίοδο τριών ετών προσπάθησα να δοκιμάσω μια νέα πρόκληση κι εδώ είναι μια εντελώς διαφορετική πρόκληση το να δουλεύεις ως μάνατζερ.

Υπάρχουν θετικά και αρνητικά σε κάθε δουλειά. Υπάρχουν διαφορετικά πράγματα που πρέπει να θέσεις υπό τον έλεγχό σου και είναι περίεργο να μην το ξέρεις από την αρχή. Διαφορετικά δεν θα ήσουν αναγκασμένος να πάρεις τη δουλειά».

 

Ο Χάσενχιουτλ είχε προσληφθεί από τη Σαουθάμπτον τον Δεκέμβριο του 2018 με την ομάδα στη ζώνη του υποβιβασμού και έναν πόντο μακριά από τη σωτηρία, τερματίζοντας τη σεζόν στην 16η θέση. Φέτος μέχρι στιγμής είναι στην 13η θέση.

Πηγή: Premierleaguefans.gr

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο