Αγχώθηκε αλλά επέστρεψε στις νίκες!

Ο Απόλλωνας επέστρεψε στις νίκες καθώς κέρδισε με 3-2 τη Δόξα στο Μακάρειο για την 21η αγωνιστική. Προηγήθηκε με τον Μπένσοπ η ομάδα του Αυγουστή, ισοφάρισε άμεσα ο Παπαφώτης. Μέχρι το τέλος του Α' Ημιχρόνου βρήκε δίχτυα ο Παπουλής και ξανά ο Μπένσοπ, διαμόρφωσε το τελικό σκορ ο Παπαφώτης με το δεύτερο του προσωπικό γκολ νωρίς στην επανάληψη.

Δείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του αγώνα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια καθώς ο Μπένσοπ μόλις στο 2ο λεπτό με ένα ξερό σουτ νίκησε τον Γκράσα και έκανε το 1-0 για τον Απόλλωνα. Δεν πρόλαβαν να κοπάσουν τα πανηγύρια για τους γηπεδούχους και η Δόξα απάντησε άμεσα με τον Παπαφώτη στο 8’ να σκοράρει για το 1-1 με ευθύβολο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Και μετά από αυτή την εξέλιξη οι φιλοξενούμενοι έχασαν στην αντεπίθεση δύο μεγάλες φάσεις καθώς πρώτα στο 11’ ο Ζορζίνιο ανενόχλητος απέναντι από τον Δημητρίου αστόχησε, ενώ το πλασέ του Μπραμπίγια στο 13’ είχε την ίδια κατάληξη. Δύο κλασσικές στιγμές για το συγκρότημα του Ερανοσιάν, ισάριθμες δύσκολες επεμβάσεις από τον Δημητρίου που κράτησε το 1-1.

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, ο Απόλλωνας είχε την εδαφική υπεροχή αλλά η Δόξα ήταν πάντα επικίνδυνη στην κόντρα και έδειχνε την ποιότητα της. Τα λεπτά κυλούσαν, οι γηπεδούχοι γυρόφερναν έξω από την περιοχή του Γκράσα και εν τέλει το 2-1 ήρθε στο 27’ με δράστη και πάλι τον Μπένσοπ. Έγινε το γέμισμα από τον Πέδρο, μια αδράνεια στην άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν αρκετή με τον φορ του Απόλλωνα να κάνει την προβολή και να δίνει ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι παίκτες του Ερανοσιάν προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά χωρίς αποτέλεσμα και ενώ όλα έδειχναν πως θα παραμείνει το 2-1 μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, ήρθε ο Παπουλής με δυνατό πλασέ εντός περιοχής στο 40’ να δώσει αέρα δύο γκολ στους κυανόλευκους. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή των πρώτων 45’ με το σφύριγμα του Αναστασίου να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 3-1.

Ένα πρώτο μέρος όπου οι δύο μονομάχοι αιφνιδίασαν ο ένας τον άλλον με τα γρήγορα γκολ, ευτύχησε ο Απόλλωνας να μη δεχθεί γκολ στις δύο κλασσικές φάσεις της Δόξας και φόρτσαρε προς τα τέλη του ημιχρόνου πετυχαίνοντας δύο γκολ η ομάδα του Αυγουστή.

Το Β’ Ημίχρονο ξεκίνησε όπως άρχισε και το Α’, δηλαδή με γκολ. Ο Παπαφώτης στο 49’ εντός περιοχής έπιασε το φαλτσαριστό σουτ, νίκησε τον Δημητρίου για 2η φορά στο ματς και με το δεύτερο του προσωπικό γκολ μείωσε σε 3-2.

Ο ρυθμός μετά το γκολ αντί να ανέβει, έπεσε, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να διαχειριστούν την κατοχή της μπάλας και το προβάδισμα τους ενώ η ομάδα της Κατωκοπιάς έδειχνε να θέλει αλλά να μη μπορεί να βρει καλές ευκαιρίες για το 3-3. Πάντα έδειχνε επικίνδυνη η Δόξα, όμως η ανασταλτική λειτουργία του Απόλλωνα ήταν σταθερή.

Στο 61’ να σημειώσουμε πως οι κυανόλευκοι έχασαν μεγάλη φάση με τον Παπουλή, όμως ο Γκράσα απομάκρυνε τον κίνδυνο με τα πόδια. Τα λεπτά κυλούσαν, μπήκε στην εξίσωση ο παράγοντας κούραση και αλλαγές από τους δύο πάγκους, ενώ τα πάντα ήταν ρευστά με τη διαφορά στο ένα γκολ.

Τα λεπτά περνούσαν, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαζε και ο ρυθμός είχε πέσει. Όλα αυτά όμως μέχρι το 83’ όπου ήρθε η κόκκινη του Καλό. Ο άσος της Δόξας αποβλήθηκε με 2η κίτρινη και άφησε την ομάδα του με δέκα ποδοσφαιριστές.

Οι φιλοξενούμενοι δεν φάνηκε να επηρεάστηκαν καθόλου, έδειχναν διάθεση για να επιτεθούν όμως οι πλείστες προσπάθειες τους ήταν ημιτελείς όταν έφταναν με αξιώσεις κοντά στα καρέ του Δημητρίου. Ο Ίταλο στο 89’ έχασε μεγάλη φάση καθώς το πλασέ του έφυγε λίγο έξω και αυτό το καμπανάκι ήχησε στα αυτιά των παικτών του Αυγουστή μιας και στη τετράλεπτη καθυστέρηση κράτησαν μπάλα και δεν κινδύνευσαν καθόλου.

Το τελικό σφύριγμα του Αναστασίου βρήκε τον Απόλλωνα νικητή με 3-2, και πήρε έτσι μια αγχωτική νίκη που είχε ανάγκη καθώς ήθελε να επιστρέψει στις νίκες. Έφτασαν τους 35 βαθμούς στο πρωτάθλημα οι κυανόλευκοι, έμεινε με τις εντυπώσεις η μαχητική Δόξα που έχει 11 πόντους και βρίσκεται στη τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ο Απόλλωνας την επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Νέα Σαλαμίνα ενώ η Δόξα θα υποδεχθεί την Πάφο.

Απόλλωνας: Δημητρίου, Σελίμοβιτς, Φακούντο, Πέδρο, Αγκίρε, Γιαννιώτας (Πίττας 66), Ντένιτς, Χάμπος (Ενσούε 64'), Παπουλής, Μπενσοπ, Σάλαι

Δόξα: Γκράσα, Ντερβίντ, Ζε Βαλέντε, Παπαφώτης, Καλό, Τραϊτσέφσκι (Μπόλιεβιτς 46'), Μέσκα, Μιντίκκης, Μαρτίνος, Μπραμπίγια (Ίταλο 66), Ζορζίνιο

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο