"Ο μπακάλης της γειτονιάς έχει περισσότερα στοιχεία από την κάρτα οπαδού"

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ φιλοξενήθηκε στο Ράδιο Πρώτο και αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στην κάρτα οπαδού. Ο Κλεάνθης Γεωργιάδης είπε πάρα πολλά εξέφρασε την άποψη πως όσο ο καιρός περνά αντιλαμβόμαστε ότι η εφαρμογή του νόμου είναι υποχρεωτική.

Αναλυτικά: 

Για τον ντόρο που δημιουργήθηκε: 
«Νομίζω καταλαγιάζει όσο περνά ο καιρός και αντιλαμβανόμαστε ότι υποχρεούμαστε να ακολουθήσουμε τη νομοθεσία. Είναι ένας νόμος όπως όλοι οι νόμοι. Μπορούμε να μην συμμορφωθούμε και να μην πηγαίνουμε γήπεδο. Συμφωνώ ότι είναι ένα καλό μέτρο για την πάταξη της βίας στα γήπεδα. Είναι και ξεκάθαρο ότι είναι υπερβολές το φακέλωμα. Ακόμα και ο μπακάλης της γειτονιάς έχει περισσότερα στοιχεία παρά την κάρτα φιλάθλου». 

Τι χρειάζεται για την έκδοση κάρτας; 
«Αριθμό ταυτότητας, μια φωτογραφία, ονοματεπώνυμο και ένα μέιλ. Να πούμε και πως δουλεύει. Είναι ένας νέος θεσμός που θα βελτιώνεται συνεχώς. Προβλήματα προέκυψαν όπως η καθυστέρηση στην είσοδο των φιλάθλων. Αντιλαμβάνεστε ότι σιγά σιγά θα διορθώνονται. Δεν μπορούμε να πολεμήσουμε τον θεσμό. Κάποιοι πίστεψαν ότι μπορεί να ανασταλεί. Δεν γίνεται αναστολή νομοθεσίας στην Κύπρο. Πρέπει να πάει πίσω στην βουλή και να αλλάξει αν είναι λάθος. Πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στον θεσμό αυτό και να την αξιολογήσουμε για να δούμε τι αλλαγές χρειάζονται. Αν εγώ αντιληφθώ ότι είναι αχρείαστος ο θεσμός πρώτος θα πάω στην βουλή και να το πω. Με το να μην πηγαίνουμε στο γήπεδο αδικούμε την ομάδα μας και τον εαυτό μας από την στιγμή που χάνουμε την απόλαυση».
Αν είναι ικανοποιημένοι από τον αριθμό διάθεσης των καρτών; 
«Ξεπεράσαμε τις 38 χιλιάδες. Θα φτάσουμε εύκολα τις 40 χιλιάδες εντός της εβδομάδας. Μειώθηκε ο ρυθμός διάθεσης λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος». 
 
Αν υπήρξαν ακυρώσεις καρτών;
«Όχι δεν υπήρχαν ακυρώσεις. Όλα αυτά που συλλογούνται στο μυαλό τους ότι θα τους φακελώσουμε δεν ισχύουν. Πήγαινε στήριξε την ομάδα σου και την επόμενη ακύρωσε την κάρτα να διαγραφούν τα στοιχεία. Είναι όπως τα αεροπορικά εισιτήρια. Ξεπεράστηκε η εντύπωση φακελώματος. Είναι ταυτοποίηση. Όσοι ανησυχούν ότι θα συλληφθούν αν κάνουν έκτροπα θα συλληφθούν». 

Για την μη εφαρμογή στο επικείμενο τουρνουά καλαθόσφαιρας είπε: 

«Η νομοθεσία είναι του 2008. Η προσπάθεια εφαρμογής υπάρχει χρόνια. Φτάσαμε το 18 λόγω των διαδικασιών στην δημόσια υπηρεσία. Η προσφορά κατακυρώθηκε πριν 2 μήνες και έπρεπε να ετοιμαστούν και να αγοραστεί ο εξοπλισμός. Να προμηθευτούν τα γήπεδα και να εκπαιδευτεί το προσωπικό. 
Έπρεπε να ετοιμαστούμε για το ποδόσφαιρο που άρχισε πρώτο το πρωτάθλημα. Η νομοθεσία επιτρέπει να μην εφαρμοστεί σε γήπεδα κλειστά που είναι χωρητικότητας κάτω των δύο χιλιάδων. Νομίζω υπάρχουν τρία γήπεδα με χωρητικότητα περισσότερη από δύο χιλιάδες. Αλλά δεν θα προχωρήσουμε με αυτό το παράθυρο. Είναι μια αδυναμία της νομοθεσίας. Δεν μπορεί επειδή ένα γήπεδο φορά 1.800 δεν θα εφαρμοστεί και σε περίπτωση καυκά να μην εντοπιστεί ο παραβάτης. Ακόμα και να μην εφαρμοστεί στα κλειστά γήπεδα, εμείς θα το εφαρμόσουμε».
 
Αν γίνει επεισόδιο σε αγώνα στίβου; 
«Καλή η ερώτηση αλλά πρέπει να την απευθύνουμε στην βουλή»

Για το γήπεδο στην Λεμεσό; 
«Είμαστε σε επαφή με τους δικηγόρους που χειρίζονται την υπόθεση. Ορίστηκαν ημερομηνίες για να κατατεθούν τα έγγραφα και νομίζω μέχρι το Νοέμβριο θα έχουμε απόφαση. Αμέσως θα πρέπει να προχωρήσουμε σε κατασκευή. Αν ακυρωθεί η προσφορά θα πάμε για άλλες. Αν επικυρωθεί πρέπει να αρχίσουν αμέσως τα έργα. Τα τελευταία 4 χρόνια είναι ένα προσωπικό στοίχημα το γήπεδο στην Λεμεσό. Είμαστε στο τελευταίο στάδιο. Δεν μπορώ να φανταστώ να προκύψει κάτι άλλο». 
 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο