Μόνο στην Ελλάδα: Ανέβηκε με κλήρωση ο δεύτερος, έμεινε... παγωτό ο πρώτος!

Απίστευτο και όμως ελληνικό: ο δεύτερος της βαθμολογίας Φιλαθλητικός Πρέβεζας πήρε την άνοδο στην Α2 γυναικών βόλεϊ αντί του πρώτου ΠΑΣ Γιάννινα, αφού τον κέρδισε... στην κλήρωση ανόδου!

Live your myth in Greece, volleyball edition: σε μια από τις πιο «περίεργες» αθλητικές αποφάσεις που έχουν παρθεί τον καιρό της πανδημίας προέβη νωρίτερα σήμερα η ΕΣΠΕΔΕ, σχετικά με την ομάδα που θα πάρει την άνοδο για το πρωτάθλημα της Α2 γυναικών την σεζόν 2020-2021. 

Τι ακριβώς έγινε; 

Η Αρχή της Διοργάνωσης (Β' εθνική) δεν πήρε ως τελική τη βαθμολογία της κατηγορίας μέχρι την στιγμή που αποφασίστηκε η διακοπή των πρωταθλημάτων (7/5), με αποτέλεσμα ο πρωτοπόρος, προ καραντίνας, ΠΑΣ Γιάννινα (39 βαθμοί) και ο δεύτερος Φιλαθλητικός Πρέβεζας (38 βαθμοί) να μπουν σε κλήρωση για το ποιος θα πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο ανόδου. 

Ο Φιλαθλητικός ήταν ο τυχερός, με αποτέλεσμα η ομάδα της Πρέβεζας να ανέβει στην Α2, την στιγμή που τα Γιάννινα έμειναν με την όρεξη. Το ακόμα πιο σουρεαλιστικό είναι πως στα μεταξύ τους παιχνίδια το πάνω χέρι το είχε η γιαννιώτικη ομάδα, ενώ η Ομοσπονδία έλεγε πως: 

«Στην περίπτωση διεξαγωγής Πρωταθλημάτων σε Ομίλους και ανάδειξης πρωταθλήτριας ομίλου, οι ομάδες που καταλάμβαναν την 1η θέση στην κατάταξη των Ομίλων των Πρωταθλημάτων την στιγμή της απόφασης διακοπής του κάθε Πρωταθλήματος (07/05/2020) ανακηρύσσονται Πρωταθλητές Ομίλων.

Οι ομάδες που, σύμφωνα με την βαθμολογική θέση, κατά την στιγμή της διακοπής των Πρωταθλημάτων (07/05/2020) είχαν δικαίωμα ανόδου, με βάση την ισχύουσα Προκήρυξη 2019-2020, ανέρχονται στην ανώτερη κατηγορία, όπου θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής την αγωνιστική περίοδο 2020 – 2021».

Συνέβη, λοιπόν, κι όποιος θέλει το πιστεύει! 

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο