Κρασιάς: «Κύριε Υπουργέ, να σώσετε το δάσος, όχι το δέντρο»

Επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομο Προδρόμου, έστειλε ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ Δρ Μιχάλης Κρασιάς. Αφορμή αποτέλεσε η απόφαση του Υπουργού να επιτάξει δεκάδες σχολικές αίθουσες για τη διενέργεια rapid tests.

Ο Δρ Κρασιάς στην επιστολή του στον Υπουργό τονίζει ότι «ο αθλητισμός θεωρείται για «άλλη μια φορά ο τελευταίος τροχός της άμαξας».

Σύμφωνα με τον Δρα Κρασιά, «η Φυσική Αγωγή και ο Αθλητισμός αποτελούν κομμάτι της πολιτιστικής και της γενικότερης ανάπτυξης του λαού. Ως κοινωνικά φαινόμενα και λειτουργίες συνδέονται ευρύτερα με την υγεία, τη φυσική κατάσταση και την ψυχική ισορροπία».

Ο Δρ Κρασιάς τόνισε: «Αποτελούν βασική προϋπόθεση, ιδιαίτερα για τους νέους, ώστε να διαμορφώνουν όσο γίνεται ολοκληρωμένη κοινωνική προσωπικότητα, την αγωνιστικότητα και την πειθαρχία σε κανόνες και κοινωνικές αξίες. Η Φυσική Αγωγή και ο Αθλητισμός έχουν άμεση σχέση με το κοινωνικό και οικονομικό σύστημα.

Η Φυσική Αγωγή και ο Αθλητισμός βοηθούν τον άνθρωπο να ενταχθεί στην κοινωνία, να δουλεύει συλλογικά, να έχει στόχους, να αντιμετωπίζει τα προβλήματα του. Αυτό μπορεί να γίνει όχι γενικά και αόριστα αλλά με την κρατική χορήγηση όλων των προϋποθέσεων για την Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό της νεολαίας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της  ΚΟΠΕ, «το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, έχει υποχρέωση να εφαρμόσει τις επιταγές της Λευκής Βίβλου για τον Αθλητισμό και την Παιδεία, του Νέους και την Υγεία, και να ακολουθήσει την ανάπτυξη που έχει επιτευχθεί στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο.

Έντιμε κε Υπουργέ αναμέναμε και αναμένουμε από τον αρμόδιο Υπουργό Αθλητισμού να στηρίζει και να αγωνίζεται για την ανάπτυξη του και όχι με τις αποφάσεις του να θέτει ταφόπλακα στον αθλητισμό.

Έντιμε κε Υπουργέ η απόφαση σας στέρησε από χιλιάδες παιδιά, το δικαίωμα επιστροφής στους αγωνιστικούς χώρους μετά από μήνες απραξίας;

Έντιμε κε Υπουργέ σας καλούμε να σώσετε το δάσος και όχι το δέντρο».

Η επιστολή του προέδρου της ΚΟΠΕ κοινοποιήθηκε στα σωματεία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.

Ροη ειδησεων
Κλεισιμο